Liberečtí hokejisté podlehli Třinci, navíc přišli o zraněného Dernera

22. září 2014

Liberečtí hokejisté nebudou na nedělní utkání 5. kola Tipsport extraligy vzpomínat zrovna v dobrém. Třinci totiž na domácím ledě nedali ani gól, prohráli 0:3 a navíc přišli o dalšího hráče základní sestavy. Výtiska, Plutnara, Urbana, Vlacha a Víška doplnil na marodce další důležitý hráč Lukáš Derner.

„S Dernym to vypadá špatně. Má prasklou čelist a nějaké zuby venku. Nevím to úplně přesně, ale asi to bude na delší dobu,“ musel po utkání kouč Pavel Hynek kromě prohry svého mužstva komentovat také další liberecké zranění.

V 9. minutě totiž Jakub Orsava upadl v souboji s Lukášem Dernerem a nechtěně zasáhl domácího obránce bruslí do obličeje. „Já jsem jenom viděl rozhodčího, jak má zvednutou ruku. Myslel jsem, že mě chce vyloučit, ale vůbec jsem nevěděl, co se stalo. Je to nešťastná náhoda, doufám, že bude v pořádku. Viděl jsem to až z kostky v opakovaném záběru, nejdřív jsem nevěděl, že jsem ho trefil, nebo alespoň jsem to necítil,“ popisoval Jakub Orsava situaci, která jistě alespoň částečně ovlivnila další průběh duelu.

Bílí Tygři od té chvíle točili jen pět obránců. „Ta situace se vyvinula tak, že jsme točili šest beků, jenže bohužel se nám hned jeden zranil. Dělalo nám to problémy ve druhé třetině, kdy jsme ty beky měli dál od střídačky a kolikrát nemohli vystřídat. Ale tohle může potkat každé mužstvo, s tím si musíme poradit. Na to bych se nechtěl vymlouvat,“ nesváděl Pavel Hynek prohru na absenci šestého obránce.

Hlavním důvodem neúspěchu byla špatná koncovka, což je evidentní už při pohledu na konečné skóre. „Chyběl nám důraz do brány v té poslední fázi, tam jsme měli dát dorážku nebo nějaký ušmudlaný gól. To nám dneska chybělo. Góly přijdou tím důrazem, jako jsme hráli ve Zlíně,“ připomíná útočník Michal Bulíř minulé utkání na ledě Zlína, kde se Bílí Tygři prosadili hned pětkrát.

Tentokrát se tak nestalo ani jednou, gólman Hrubec puk za svá záda nepustil, a tak si Třinečtí i díky třem vstřeleným brankám odvezli ze severu Čech všechny tři body.

autor: David Nyč
Spustit audio