Mám vůdčí povahu a nebojím se, věří si nový kapitán libereckých fotbalistů Lukáš Pokorný

Fotbalový obránce Lukáš Pokorný měl před rokem touto dobou jen minimum zkušeností s první ligou. Jenže od té doby ušel velký kus cesty, a když minulý týden na soustředění v Turecku hráči Liberce mezi sebou vybírali nového kapitána, volba padla právě na Pokorného.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový liberecký kapitán Lukáš Pokorný

Nový liberecký kapitán Lukáš Pokorný | Zdroj: ČTK

Ten má v téhle funkci nahradit Davida Pavelku, a ve dvaadvaceti letech se tak stává nejmladším kapitánem v lize. Poprvé svůj tým povede při pátečním startu jarní části nejvyšší domácí soutěže, v utkání proti Dukle.

„Mám vůdčí povahu a zvládnu to. Pavlas byl jen jeden a všichni jsme ho v kabině měli rádi. Budu to mít určitě těžší, ale nebojím se,“ věří si mladý kapitán.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nový liberecký kapitán Lukáš Pokorný se na novou roli v týmu těší

Běžecky Lukáš Pokorný není a nikdy nebude nejrychlejší fotbalistou, o to rychleji ale poslední dobou překonává kariérní milníky, vždyť jich do jednoho roku vměstnal několik - vybojoval si místo v základní sestavě, vstřelil první ligový gól, pak se premiérově trefil na evropské scéně, a teď se stal kapitánem.

Tyhle mety jako by vždycky rychle přeskočil a hned se hnal za další. Co přijde teď? Co takhle z pozice nového lídra pokárat starší spoluhráče? I když, těžko si představit, jak Pokorný vynadá například o 10 let staršímu Marku Bakošovi.

„Zrovna na Marka si asi otevírat pusu tolik nebudu. Když bude třeba, tak se nebudu bát ho seřvat. Myslím si ale, že to nebude potřeba, Marek je opravdu profík. Ale ta moje pozice bude určitě silnější, budu víc mluvit s trenérem a budu mít větší slovo,“ uvědomuje si mladý obránce, že kapitánská páska není jen módním doplňkem fotbalisty.

A zrovna v tomhle případě má možná ještě větší význam. Poprvé se stal kapitánem Slovanu klubový odchovanec, a jeho jmenování, to je velká věc, mezi fanoušky, i u Pokorných.

„Mamka mi hned psala, že brečela a táta taky. Moje rodina to prožívá hodně, mám skoro všechny z Liberce, takže mě všichni sledují,“ dodává Pokorný, kterému teď prý spoluhráči neřeknou jinak než kápo.

Stanislav Zbyněk, David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme