Máme šanci proti Spartě uspět, věří liberecký Ján Lašák. Sám hrát nesmí

Místo v brankovišti Bílých Tygrů jakoby měl díky dobrým výkonům jisté slovenský gólman Ján Lašák. V dnešním zápase se Spartou ale bude slovenský hokejista na ledě chybět. V minulém kole v Pardubicích totiž po sporné potyčce s útočníkem Jiřím Cetkovským dostal trest ve hře.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Ján Lašák  z Liberce, dostal po potyčce s Cetkovským (druhým zleva) trest ve hře a zápas se Spartou vynechá

Brankář Ján Lašák z Liberce, dostal po potyčce s Cetkovským (druhým zleva) trest ve hře a zápas se Spartou vynechá | Zdroj: ČTK

Pro libereckého brankáře skončil nedělní zápas předčasně trestem ve hře, přestože se i po zápase z několika stran ozýval nesouhlas s verdiktem sudího. „Nebylo to nic zákeřného a všichni byli překvapení. Rozhodnutí rozhodčích je podle mě velmi přísné,“ myslí si Ján Lašák.

„Rukama jsem ho poodstrčil, v tom přišel jeho úder, kterým mi sundal masku. Pak už přišla moje reakce, kdy jsem si dělal pořádek,“ popisuje situaci liberecký gólman.

Přehrát

00:00 / 00:00

S distancovaným Jánem Lašákem rozebral nadcházející zápas Bílých Tygrů se Spartou reportér ČRo David Nyč

Až dnes večer přijede do domácí haly, výstroj nechá v kabině a půjde se v civilu oblečený posadit do hlediště. Trest ve hře totiž znamená automatickou pozastavenou činnost pro nejbližší utkání. V případě Bílých Tygrů se jedná právě o domácí zápas se Spartou.

„Už jsem s tím smířený. Jsme tu dva dobří gólmani, takže z tohoto pohledu je normální, že jeden dostane pauzu. Kdybych byl na střídačce Mára byl v bráně, nic se pro mě nemění. Věřím, že vyhrajeme,“ drží pětatřicetiletý hokejista palce svému kolegovi Schwarzovi.

Hokejový Litvínov brzdí zranění, Lukeš bude chybět minimálně měsíc

Číst článek

Nijak výrazně nevnímá ani dnešní zápas proti Spartě. „Asi přijdou nějací lidé, ale tabulka je tak vyrovnaná, že je jedno, proti komu hrajeme, pořád naháníme nějaké body. Každý zápas je stejný, v každém se hraje o 3 body. Vždy je třeba jít do něj na 100 procent,“ burcuje své spoluhráče.

„Máme šanci uspět. Sparta má také své slabiny, a když budeme hrát dobře fyzicky, obětavě, zodpovědně dozadu a tlačit se do brány, tak je šance větší, než kdybychom hráli náš klasický ‚lážo plážo‘ hokej,“ odává před utkáním s pražskou Spartou brankář Ján Lašák.

David Nyč, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme