Masopust myslí s Jabloncem na poháry, Pelta chce Severočechy dál posilovat

Lukáš Masopust podepsal v Jablonci smlouvu do roku 2018, v kádru severočeského týmu ale bude mít velkou konkurenci v Janu Kopicovi. Místopředseda představenství Miroslav Pelta chce pro jaro v kádru oba záložníky a chystá přivést i další posily.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Masopust jde do Jablonce bojovat o evropské poháry i místo v sestavě

Lukáš Masopust jde do Jablonce bojovat o evropské poháry i místo v sestavě | Zdroj: ČTK

„Do Jablonce jsem šel za další výzvou, strašně rád bych si vyzkoušel evropské poháry, pak je tu Euro jednadvacítek, kam bych se chtěl dostat, to pro mě byla největší výzva sem jít,“ vysvětluje Lukáš Masopust, s jakými ambicemi k novému zaměstnavateli přichází.

Masopustův příchd výrazně zvyšuje konkurenci v jablonecké záloze a záložníka nečeká nic jednoduchého, na pravém kraji zálohy totiž zažil velmi povedený podzim Jan Kopic.

Přehrát

00:00 / 00:00

Při představení Lukáše Masopusta v Jablonci mluvil s hráčem i Miroslavem Peltou reportér ČRo David Nyč

I proto je prý Masopust ochotný se přizpůsobit a troufá si i na jiný post. „Zvládnul bych to. Třeba v dorostu jsem hrál ve středu zálohy. Pravá a levá strana je podle mě v záloze to samé.“

Boj o základní sestavu by mu ale mohl ulehčit Kopicův přestup. Zájem o dalšího jihlavského odchovance je prý velký a často se spekuluje o jeho odchodu ještě během zimní pauzy.

Zdá se ale, že si případní zájemci budou muset počkat minimálně do léta. „Přál bych si, aby Honza Kopic zůstal pro jarní část soutěže. V létě jsme přivedli kvalitní hráče a nechtěli bychom mužstvo oslabovat, jeho budoucnost bychom chtěli vyhodnotit v létě,“ říká místopředseda klubového představenstva Miroslav Pelta.

Baumit chce naopak dál posilovat. „Máme přání získat některé hráče. Nechtěl bych je jmenovat, protože dochází ke sbližování smluvních stran. Ne, že by hráči do Jablonce nechtěli, ale největší problém je dohoda s jejich mateřskými kluby,“ říká funkcionář Jablonce a zároveň předseda FAČR.

„Částky, které jsme ochotní zaplatit, musí odpovídat realitě, která je zatím diametrálně odlišná od přání prodávajících,“ dodává Miroslav Pelta.

David Nyč, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme