Meteorologové varují před sněhem. Na horách může napadnout až 25 centimetrů

Dopravu na některých místech České republiky by mohly v úterý komplikovat sněhové jazyky. Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) platí pro Jihočeský, Královéhradecký, Liberecký a Plzeňský kraj, a to od půlnoci až do úterního podvečera. Sněžit by mělo především ve vyšších polohách, na některých místech by se mohlo objevit až 25 centimetrů nového sněhu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Opatovický rybník lovili třeboňští rybáři 15. března 2016 za vydatného sněžení

Opatovický rybník lovili třeboňští rybáři 15. března 2016 za vydatného sněžení | Foto: Mária Pfeiferová

V noci na úterý začne podle meteorologů přecházet přes území ČR od severozápadu frontální systém. Začne sněžit a foukat by měl také silný vítr, který bude v nárazech na horách dosahovat rychlosti kolem 20 m/s.

„Do rána by mělo zejména na Šumavě napadnout až 8 cm nového sněhu. I v nižších polohách se ráno přechodně objeví sněžení, zejména v Karlovarském kraji spadne až 5 cm nového sněhu, který se ale na teplém zemském povrchu neudrží,“ uvádějí meteorologové na svém webu.

Sněžit by mělo i přes den. „Bude dále sněžit v polohách nad 900 m n. m., ale v západních Čechách čekejme sníh už nad 500 m. Díky návětří očekáváme během úterý v polohách nad 900 m na Šumavě 15 až 25 cm/24 hod, v Krkonoších 5 až 15 cm/24 hod sněhu,“ píší meteorologové dále.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme