MHD v Liberci: Léto přinese výluky a omezení

29. červen 2016

Městskou hromadnou dopravu v Liberci během prázdnin čekají tři dopravní omezení. Cestující tak musí počítat s řadou výluk. Opravovat se bude Soukenné náměstí a ulice Milady Horákové. Ve stejném termínu se z důvodu opravy mostu uzavře i Londýnská ulice.

Cestující ale o prázdninách čekají i příjemná překvapení. Tramvaje budou o zkušebním letním provozu častěji jezdit až pod Ještěd na konečnou v Horním Hanychově.

Nové jízdní řády pro tramvaje do Horního Hanychova by měly začít jezdit v upraveném režimu od 9. července do 21. srpna, kdy se bude opravovat oblouk tramvajové trati u lékárny U Orla na Soukenném náměstí.

Od centra do Dolního Hanychova bude místo šesti spojů v hodině jezdit pět po dvanácti minutách.

Řada výluk v autobusové i v tramvajové dopravě

Dopravní podnik bude opravovat propadlé kolejiště v dolním centru města na Soukenném náměstí. Zhruba na 5 týdnů bude tramvajová doprava nahrazená autobusy. Tramvaje budou jezdit jen mezi Rybníčkem a Horním Hanychovem.

Tramvaje z Jablonce do Liberce budou končit na terminálu. Z Lidových sadů do centra bude jezdit autobus, který se Soukennému náměstí vyhne a pojede přes terminál k Babylonu a nádraží, kde bude přestupní stanice.

Uzavřené ulice – Milady Horákové a Londýnská

To nejsou. Ještě nás o prázdninách čekají dvě velké rekonstrukce ulic. Od 1. července do konce listopadu bude uzavřená ulice Milady Horákové. Linky číslo 13, 20, 24, 26, 37, 39, 57 a 60 pojedou ulicemi Košická a Čechova.

Ve stejném termínu se uzavře Londýnská ulice kvůli opravě mostu u fotbalového stadionu Nisa. Linky číslo 12, 23, 28, 32 a 92 povedou přes ulici Žitavskou a U Soudu. Zastávky U Věže a Dožínkova nebudou fungovat.

Podrobné informace o letních dopravních omezeních si cestující mohou přečíst z webových stránek dopravního podniku.

autor: Eva Malá
Spustit audio