Migrantů, kteří přes Ústecký kraj míří do Německa, výrazně ubylo

29. červenec 2016

Policisté letos zadrželi v Ústeckém kraji 46 migrantů. Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku je to pokles o 75 procent. Policie přesto dál kontroluje mezinárodní linkové autobusy, které jedou do Německa nebo opačným směrem. Tak jako dnes na dálnici D8 na Ústecku.

„Při technických kontrolách se zaměřujeme na stav pneumatik, podvozek, únik provozních kapalin,“ říká policista Pavel Bednář.

Policisté se kromě technického stavu vozidel zaměřují také na nelegální migraci. Podle velitele cizinecké policie v Ústeckém kraji Pavla Češky letos oproti loňskému roku klesl počet migrantů, kteří přes Českou republiku směřují do Německa.

„Za šest měsíců jsme zajistili 401 nelegálně migrujících cizinců, z toho pouze 46 bylo při tranzitní nelegální migraci a 355 bylo v rámci nelegálního pobytu,“ říká Pavel Češka.

Podle Pavla Češky můžou za pokles nelegálních migrantů v Ústeckém kraji zejména lepší prověřování osob na hranicích s Rakouském a také přímá cesta migrantů z Maďarska přes Rakousko až do Německa.

autor: bach
Spustit audio