Na fotbalové utkání Slovanu Liberec s Hajdukem Split dohlédne na 300 policistů

Na fotbalové utkání týmů FC Slovan Liberec a Hajduk Split se dnes do Liberce chystá na 800 chorvatských fanoušků. Podle policie přijedou nejen autobusy, ale i vlastními auty. Na klid proto bude ve městě dohlížet 300 policistů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trénink libereckých fotbalistů před duelem s Hajdukem Split

Trénink libereckých fotbalistů před duelem s Hajdukem Split | Foto: ČTK | Zdroj: ČTK

„Chceme naprosto eliminovat to, aby se tady děly nějaké výtržnosti a podobně. S chorvatskými fanoušky přijedou i dva chorvatští policisté,“ říká policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

„K dispozici tady budeme mít i dva policisty z Libereckého a Pardubického kraje, kteří rovněž ovládají chorvatský jazyk, takže i na to jsme připraveni,“ dodává.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pověst fanoušků Hajduku Split představil ve vysílání ČRo redaktor Vitkor Daněk

Dvě desítky policistů z antikonfliktního týmu budou přímo na stadionu, kde budou rozdávat informační letáky v chorvatštině.

Když tento chorvatský tým hraje, snad nikdy se to neobejde bez výtržností. Vloni bylo před přátelským zápasem na Slavii zatčeno několik chorvatských fanoušků. Samotný zápas se pak nedohrál, protože fanoušci obou týmů vběhli na hřiště a zanechali tam velký nepořádek.

Loni také fanoušci Hajduku schválně nenechali vyspat před zápasem hráče Šachteru Karagandy. Celou noc před jejich hotelem ve Splitu troubili, odpalovali dělobuchy a svítili fotbalistům do oken.

„Vytvořili jsme informační leták, který jim předáme. Bude v jejich rodném jazyce a jsou tam veškeré informace, které se týkají toho, co se smí v naší republice, a co se nesmí. Jsou tam samozřejmě i důležitá telefonní čísla na policii, hasiče a záchranku,“ vysvětluje mluvčí.

Liberec se musí připravit i na dopravní omezení. Úplně uzavřena bude Wintrova ulice. Městská hromadná doprava pojede dočasně náhradními trasami. Na stadionu čeká fanoušky kontrola dokladů, protože vstupenky jsou pouze na jméno.

Diváky pak bude na tribuně během zápasu předkola EL, které začíná v 19 hodin, oddělovat nárazníkové pásmo vytvořené z volných míst po neprodaných vstupenkách.

Eva Malá, Viktor Daněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme