Nečesaný i přes obvinění dál povede libereckou nemocnici. Podpořila ho i dozorčí rada

Ředitel liberecké nemocnice Luděk Nečesaný, který čelí obvinění z korupce, zůstává dál ve funkci. Nečesaný, který vinu odmítá, dal svou funkci k dispozici, podpořilo ho však představenstvo a dnes i dozorčí rada nemocnice.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ředitele Krajské nemocnice v Liberci Luďka Nečesaného (na archivním snímku) obvinila policie z korupce

Ředitele Krajské nemocnice v Liberci Luďka Nečesaného (na archivním snímku) obvinila policie z korupce | Zdroj: ČTK

Mimořádné jednání dozorčí rady vyvolal Liberecký kraj, který je majoritním akcionářem nemocnice.

Hejtman Martin Půta chtěl, aby Nečesaný seznámil zástupce akcionářů – kterými jsou kromě kraje také města Liberec a Turnov – se situací.

„Dozorčí rada se shodla jednomyslně na tom, že nevidí žádný důvod změny v představenstvu. Já ten postoj plně podporuji,“ uvedl Půta.

Jako důvody zmínil, že se kauza nevztahuje k současnému působení Nečesaného v nemocnici, i to, že má vedení dobré výsledky. „Vedení nemocnice hospodaření stabilizovalo a informace o hospodaření v prvním pololetí letošního roku jsou více než pozitivní,“ poznamenal Půta.

Nečesaného obvinila policie ve středu. Podezřívá ho, že převzal úplatek a podepsal předraženou veřejnou zakázku na dodávku lékařských přístrojů a zdravotnické techniky na kardiologické a traumatologické centrum liberecké nemocnice. Obvinění čelí i jeho manželka – z „legalizace výnosů z trestné činnosti“.

Zakázkami z let 2008 až 2009, údajně předraženými o 24 milionů korun, se policie zabývá na základě trestního oznámení z roku 2012. Ředitel vinu odmítá a proti obvinění připravuje stížnost.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme