Nový Bor: Oprava Egermannovy ulice se prodlouží kvůli chybějící součástce

27. červenec 2016

Dopravní komplikace a omezení spojená s rekonstrukcí Egermannovy ulice v Novém Boru na Českolipsku se protáhnou. Na vině je chybějící součástka, kterou plynaři potřebují k práci na potrubí v Revoluční ulici. Znovu se tak posunul termín dokončení, tentokrát do poloviny září.

„Je to jedna z hlavních tepen, která je navíc je problematická tím, že objízdná trasa je komplikovaná,“ říká starosta Nového Boru Jaromír Dvořák ze SLK a pokračuje: „V této části města navíc leží obchodní zóna, která je obtížně přístupná. Chápu znepokojení občanů, ale jsou věci, které nemůžeme ovlivnit.“

V současnosti probíhá druhá etapa rekonstrukce Egermannovy ulice, v úseku od železničního přejezdu směrem z města.

„Stavbu nám brzdí dokončení propoje plynovodního řádu. Společnost RWE nám oznámila, že k propoji jim schází dodat tvarovka, která se vyrábí v zahraničí. Termín dodání se opozdí o tři týdny, tím pádem se nám zpozdí práce našeho zhotovitele,“ přibližuje důvody prodloužení prací vedoucí odboru rozvoje města Miroslav Jeništa.

Rekonstrukce Egermannovy ulice v Novém Boru

„Stavba je rozsáhlá, provádí se rekonstrukce kanalizace, vodovodu, plynovodu. Město dělá povrchy komunikací a chodníky. Jsme závislí na firmách, které pro SVS a RWE pracují. Musím zdůraznit, že přístup RWE nepovažuji za korektní,“ říká Jaromír Dvořák.

Podle mluvčího společnosti RWE Pavla Zajíce nebyla chyba na straně firmy: „Zásadní příčinou bylo, že v průběhu zemních prací se zjistilo, že by došlo ke koliznímu křížení našeho plynovodu a vodovodní kanalizace. Přistoupili jsme na nejrychlejší řešení, že upravíme proti původnímu projektu část plynovodu tím, že tam vložíme takzvané účko.“

Momentálně dělníci pracují na předposlední části opravy Egermannovy ulice. Práce by měly definitivně skončit do poloviny září.

Spustit audio