Oblastní galerie v Liberci ožila moderním designem

3. prosinec 2016

V tržiště moderního designu se od pátku do neděle (2.11. - 4.11.) proměnila Oblastní galerie v libereckých lázních. Na třetím ročníku Design Days Reichenberg se představilo více než 50 umělců a designérů nejen z Libereckého kraje. Galerie účastníky akce pečlivě vybírá, aby udržela vysokou uměleckou úroveň.

V prostorách bývalé bazénové haly stály malé stolky, na kterých návštěvníci mohli vidět současnou českou tvorbu. Mezi vystavenými díly byly například autorské šperky a porcelán, originální hračky, módní oblečení a doplňky, knihy nebo třeba dřevěné hodinky. Celkem letos vystavovalo padesát čtyři tvůrců.

„Designéry vybíráme sami, cíleně je přímo oslovujeme. Snažíme se návštěvníkům ukázat kvalitní design. Buď jsou to drobnější věci, které jsou i cenově dostupné, anebo jim ukázat, co vůbec ten design je,“ vysvětlila organizátorka akce Petra Kašková. Mezi vystavovateli převažovali regionální designéři, ale svá díla letos představili také návrháři z Prahy nebo Brna.

Design Days Reichenberg 2016, DDR 2016

Na výstavě měli svá díla také ocenění autoři, například turnovské studio LLEV, které za svou kolekci stolů získalo dvě ceny na letošním Designbloku. „Je to důležitá událost pro kraj. Je tady v kraji hodně lidí, kteří jsou nejen kreativní, ale také dobří ve svém oboru. Dostali šanci se prezentovat v nádherném prostoru Oblastní galerie,“ komentoval výstavu Marcel Mochal z turnovského studia.

Design Days Reichenberg 2016, DDR 2016
autor: Lucie Fürstová
Spustit audio