Opava sestupuje, Slavia znovu druhá

Fotbalová Gambrinus liga se loučí se Slezským FC Opava. Klub, který měl během sezóny velké finanční problémy, prohrál ve 28. kole s Olomoucí 1:2, a definitivně sestupuje do druhé ligy. Krok k záchraně neudělaly ani České Budějovice, které se zlínskou Tescomou doma jen remizovaly 0:0. Stejným skóre skončil také duel Slavie s Blšany. Sešívaní se přesto vrátili na druhé místo ligy, protože Teplice podlehly Liberci 0:1. V posledním duelu se Slovácko rozešlo s Příbramí smírně 1:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

SFC Opava

SFC Opava

Olomouci naopak tři body z Opavy pomohly. Zapojila se výrazně do boje o evropské poháry, v nichž se dnes malého, ale zřetelného vítězství dočkala pražská Slavia. Její fanoušci po domácí bezbrankové remíze se zachraňujícími se Blšany byli rozladěni, ale za pár hodin měli důvod k radosti. Teplice totiž s Libercem nezískaly ani bod a na jejich stadionu to bookmakeři nečekali. Na Stínadlech podlehli domácí po dlouhých 22 zápasech. Liberec, jemuž příští týden s největší pravděpodobností bude potvrzena šestibodová ztráta za korupci, se výhrou udržel teoreticky alespoň ve hře o Pohár UEFA. Ve dvou duelech sestupem ohrožených týmů se zrodila remíza. Nejmenší radost měli z nerozhodného výsledku v Českých Budějovicích. Jihočeši nastřelili dvakrát břevno zlínské branky, ale gól nejslabšímu týmu jarní části nedali. Naděje na záchranu se jim opět o kus vzdálila. Příbram je k ní naopak po bodu na hřišti Slovácka hodně blízko a Drnovice ji mají po úspěchu s Ostravou jistou.

Slavia Praha - Chmel Blšany 0:0
Rozhodčí: Šedivý - Pokorný, Kafka. ŽK: Hrdlička, Sedláček - Sýkora, Střihavka, Pleško. Diváci: 1593.

Slezský FC Opava - Sigma Olomouc 1:2 (0:2)
Branka: 64. Zeher - 29. Randa, 39. M. Hubník. Rozhodčí: Kovařík - Filípek, Pospíšil. ŽK: Svátek - Špiláček, Vaniak. Diváci: 1326.

FK Teplice - Slovan Liberec 0:1 (0:1)
Branka: 5. Slepička. Rozhodčí: Královec - Kordula, Kumstát. ŽK: Rada, Krmaš, Rilke, Klein, Fenin - Čech, Polák, Šinglár, Slepička. Diváci: 5438.

Dynamo České Budějovice - Tescoma Zlín 0:0
Rozhodčí: Matějek - Tulinger, Handlíř. ŽK: Kulič - Koubský, Janíček, Jelínek, Klinka. Diváci: 2549.

1. FC Slovácko - Marila Příbram 1:1 (1:1)
Branky: 17. Pavlík z pen. - 44. vlastní Rajnoch. Rozhodčí: Helebrant - Chytil, Petřík. ŽK: Rajnoch, Jarolím - Pařízek, Mendy. Diváci: 4628.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme