Plutnarovi se zatím nedaří prosadit se do sestavy Bílých Tygrů, v Benátkách je ale spokojený

29. leden 2015

Když v dubnu přišel ze zámoří do Liberce hokejový obránce Michal Plutnar, Bílí Tygři měli najednou na soupisce jednoho z nejtalentovanějších mladých beků. Do sestavy A-týmu se ale havlíčkobrodský odchovanec naplno prosadit nedokázal, a přestože v posledních duelech figuroval na soupisce Čadova týmu, nastupuje v podstatě pouze za farmářský tým v Benátkách. Michal Plutnar si ale nestěžuje a celou situaci bere jako jednu z fází svého hokejového růstu.

„Mám se dobře, protože s Benátkami se nám v posledních zápasech, dovolím si říct, daří. Myslím si, že je to dobré, navíc dostávám hodně prostoru a za to jsem určitě vděčný,“ nechodí Michal Plutnar se svěšenou hlavou a smutným výrazem způsobeným absencí v extraligových duelech.

Stále je teprve dvacetiletým hokejistou, sám ví, že má ještě dost času na vybudování si silnější pozice v libereckém mužstvu, a tak rozhodnutí vrátit se po minulé sezoně do České republiky a stát se součástí Bílých Tygrů nelituje.

„Vůbec ne, nedával jsem si vysoké cíle. Když jsem přišel, tak jsem na to sice ze začátku koukal tak, že bych se chtěl v extralize prosadit, jenže ta konkurence je obrovská. Ale v Benátkách dostávám skutečně hodně prostoru a to je super,“ pochvaluje si mladý zadák možnost nastupovat v první lize právě za Benátky.

V jejich sestavě nastupuje poslední dobou stabilně. Pravidelně vlastně od té chvíle, co A-tým Bílých Tygrů v říjnu převzal nový trenér Rostislav Čada, pod kterým Plutnar příležitost v extralize zatím nedostává.

„Pan Hynek bral do zápasu sedm beků, pan Čada jich chce jenom šest. Ale já to naprosto chápu. Když hrálo sedm obránců, tak jsem se na led dostal jen na jedno střídání za třetinu, což není moc dobré. Lepší je hrát na šest obránců, protože mají daleko větší ice-time, pořád jsou stále dvojice a nijak se to nemíchá. Ale pořád dělám všechno pro to, abych se tam vrátil,“ dodává Michal Plutnar.

autor: David Nyč
Spustit audio