Po noční bouřce jsou na Frýdlantsku bez elektřiny stovky domácností

Po noční bouřce jsou na Frýdlantsku stále bez elektřiny stovky domácností. Popadané stromy tam zpřetrhaly dráty elektrického vedení. Čety energetiků od rána poruchy opravují.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Následky vichřice na Mladoboleslavsku

Následky vichřice na Mladoboleslavsku | Foto: Jana Huzilová

V Raspenavě, kde žije téměř 3000 lidí, byla dopoledne bez elektřiny třetina domácností. Způsobily to padající stromy, které na šesti místech zpřetrhaly dráty. Energetici už opravili vysoké napětí a čety ve městě obnovují nízké napětí postupně v jednotlivých čtvrtích.

Podle Soni Holingerové ze společnosti ČEZ by elektřina měla jít ve všech domácnostech v Raspenavě ještě dnes.

Někteří provozovatelé restaurací a penzionů v oblasti si sehnali elektrocentrály, aby kvůli nefungujícím mrazákům a lednicím nepřišli o zásoby potravin pro turisty.

Stejně situaci řeší i někteří lidé v Kunraticích. Proud tam stále nejde v polovině domácností, ve druhé fungují pouze dvě fáze. Vichřice poškodila i místní kemp. Zlámala stromy v hájku, kde v tu chvíli naštěstí nikdo neměl stan ani karavan.

Energetici stále opravují čtyři sloupy s napětím i ve Višňové. Ve většině místních domů už ale proud jde a hasiči zde také uklidili všechny polomy.

Ivana Bernáthová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme