Pojď hrát hokej, lákal děti v Turnově Český svaz ledního hokeje

Pojď hrát hokej. To je název akce, kterou připravil Český svaz ledního hokeje. Má přilákat děti ve věku od čtyř do osmi let a samozřejmě jejich rodiče. Jedním z míst, kde se nábor uskutečnil, byl také zimní stadion Ludvíka Košky v Turnově.

„Myslím, že to je akce, která nemá chybu. Český hokejový svaz nám pomáhá, abychom naučili naše ratolesti i jiným věcem než ležet doma na gauči, ale věnovat se sportu,“ přivítal šéftrenér turnovské mládeže Jiří Slabý téměř padesátku dětí dychtících po hokeji. Týden hokeje se uskuteční na 136 místech v celé České republice, kde si ti nejmenší mohou taje tohoto populárního sportovního odvětví vyzkoušet.

Ideální věk? Čtyři až osm let

„Děláme společně jednu věc v rámci jednoho týdne v celém Česku, to znamená, že i malý klub je v kampani vidět, a může oslovit více lidí, než by oslovil sám,“ uvedl za pořádající Český svaz ledního hokeje Aleš Zahálka. Prozradil také, jaký je ideální věk pro nastartování sportovní kariéry. „Ideální věk pro start hraní hokeje je mezi čtyřmi až osmi roky. Menší dítě může samozřejmě přijít, ale nebude mít takový zážitek jako starší děti. Dobré je začít do šesti let.“

Malí hokejisté na střídačce

Třeba někdy v budoucnu si budou právě tyto děti zvykat na spoušť fotoaparátů, televizní kamery a také mikrofony. První rozhovory za ně ale zvládali především rodiče. „Chceme, aby se syn věnoval pohybu, aby byl pohybově všestranný,“ uvedla jedna z maminek.

A možná i tak mohou pro český hokej vyrůst noví Jágrové, Haškové, Reichlové nebo třeba Nedvědové.

Nábor Českého hokejového svazu v Turnově
autor: ppe
Spustit audio