Pomozte Technickému muzeu s novou expozicí, za odměnu dostanete celoroční vstupenku

Před třemi lety se v bývalém pavilonu výstavních trhů v Liberci otevřela expozice pro příznivce techniky. Teď se chce muzeum dál rozšířit a pomáhat v tom můžou i dobrovolníci. Kdo může v létě do pavilonů přijít?

Prakticky kdokoliv může dorazit a pomoci třeba v pavilonu, který se otevře na začátku září. Tam bude výstava o průmyslové historii města. Do té doby je ale potřeba udělat ještě hodně práce, říká ředitel muzea Jiří Němeček: „Práce je tu strašně moc a my bychom byli vděční za každou ruku, která by nám přišla pomoct. Celý projekt á dvě části – muzeum a venkovní otevřený prostor.“

Podle Němečka je odměnou pro dobrovolníky celoroční vstupenka pro pomocníka i jeho rodinu. Kontakty pro dobrovolníky jsou na internetových stránkách muzea. Jeden z nich, Aleš Holub, prozrazuje svoji motivaci: „Technické muzeum pro mě znamená hezké trávení času, mám radost z toho, že se to tu rozvíjí. Budu rád, až to tu bude hotové, že tu bude co ukázat, to mě bude těšit.“ První z nových prostorů by se měl otevřít letos 9. září na Dny evropského dědictví.

Liberecké Technické muzeum se postupně rozšíří do dalších tří pavilonů bývalého výstaviště. V každém z nich bude něco jiného. Jeden se zaměří na průmyslovou historii Liberce, druhý na městskou veřejnou dopravu. Obsah toho třetího zatím organizátoři prozradit nechtějí. Muzeum získalo pavilony do pronájmu od radnice na deset let.

Technické muzeum v Liberci
autor: jch
Spustit audio