Poražení hokejisté Boleslavi v Liberci jásali, postoupili na úkor Bílých Tygrů

Základní část letošního ročníku hokejové Tipsport extraligy včerejším dvaapadesátým kolem skončila. Mladá Boleslav v posledním zápase prohrála 3:6 v Liberci, přesto byli její hráči po zápase spokojenější než Bílí Tygři, protože si na rozdíl od nich zahrají díky desáté příčce v předkole play-off.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost hokejistů Mladé Boleslavi. Středočeši postoupili do vyřazovacích bojů

Radost hokejistů Mladé Boleslavi. Středočeši postoupili do vyřazovacích bojů | Zdroj: ČTK

„Jsme šťastní, že jsme postoupili do předkola. Na úkor Liberce jsme tam my. Je to velké zadostiučinění za poslední 3 roky. Každý nás zase pasoval na barážový klub a spoustě lidí jsme zavřeli pusu tím, že jsme v předkole,“ radoval se útočník Mladé Boleslavi Lukáš Pabiška.

Přehrát

00:00 / 00:00

Paradoxních oslav poražených hokejistů Mladé Boleslavi si všiml reportér ČRo David Nyč

Jeho mužstvo nebude hrát po dlouhých sedmi letech baráž a až letos zažije atmosféru vyřazovacích bojů. Proto se hráči Bruslařského klubu i po prohře 3:6 jeli s hokejkami nad hlavou radovat se svým brankářem.

Naopak ambiciózní klub z Liberce nesplnil předsezonní cíle a zúčastní se nepopulárního play-out. V něm ale bude mít dostatečný náskok na pozice odsuzující poslední dva týmy extraligy k baráži.

Předkolo play-off hrané na tři vítězné zápasy začne ve středu 4. března a rozhodnuto bude nejpozěji 10. března.
Čtvrtfinálové série na čtyři vítězství odstartují 11. března.
Skupina o 11.-14. místo, kam se započítávají výsledky ze základní části, začne v pátek 6. března. O druhém účastníkovi baráže bude jasno najpozději 23. března.
Baráž hraná na 12 kol pro týmy ze 13. a 14. místa a dva nejlepší celky první ligy začne ve středu 25. března a skončí v neděli 19. dubna.

„Nedá se nic dělat. Jsou horší věci, ale hodně to bolí. Nechali jsme si to na posledních 5 zápasů. Kdybychom hráli od prvního kola, bylo by to jiné. Nevím, co je problém, určitě jsme neměli dobré přesilovky,“ nabízí liberecký útočník Tomáš Filippi jednu z příčin neúspěchu Bílých Tygrů.

Liberecký tým se v play-out utká s Karlovými Vary, Olomoucí a Slavií. Baráž mu ale téměř jistě nehrozí. Na předposlední Olomouc má patnáctibodový náskok.

Plzeň s Mladou Boleslaví a Vítkovice s Pardubicemi pak tvoří dvojice pro předkolo play-off, ze kterého vzejdou dva soupeři pro nejlepší mužstva po základní části Třinec a Litvínov.

Už teď je jisté, že se v dalších čtvrtfinálových sériích utká Brno se Zlínem a Sparta s Hradcem Králové.

David Nyč, Vojtěch Man, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme