Psí „obr“ z Liberce už má novou rodinu. „Je to zlatíčko,“ říká majitel

Příběh obrovského křížence psa tosa inu pojmenovaného Tosík, který několik dní běhal opuštěný u Rychnova u Jablonce nad Nisou a poté skončil v libereckém útulku, má šťastný konec. Šedesátikilový pes našel nové majitele. Do Liberce si pro něj přijeli Sýkorovi až z obce Vraný u Slaného. Tosík se zabydluje ve velkém hospodářství, už se stihl spřátelit s jejich další fenkou, jen s kůzlaty to prý je zatím těžké. Václav Sýkora si pětiletého psa vzal proto, že už jednou tosa inu doma měli.

Čtěte také


Tosíkův příběh: Český rozhlas pomohl najít nového majitele opuštěnému šedesátikilovému psu, kříženci tosa inu. Pětiletého psa si z libereckého útulku nikdo nechtěl vzít domů. Dnes se už ale vesele prohání po hospodářství pana Sýkory ve Vraném u Slaného.

„Máma mi poslala odkaz, tak jsem hned vzal telefon a volal jsem,“ říká Václav Sýkora, který si přijel pro Tosíka do Liberce až z Vraného na Kladensku. „Je to vesnička vzdálená asi sto padesát kilometrů,“ říká. Nová rodina libereckého Tosíka už se s novým členem rodiny skvěle sžila. „Je to zlatíčko, přijde se k nám pomazlit, olizuje mě, vítá nás, je to další člen rodiny.“

V libereckém městském útulku Český rozhlas Liberec natáčel o Tosíkovi reportáž s vedoucí útulku Lenkou Čápovou. „Šance na umístění do rodiny byla malá, sice ho měli všichni rádi, ale nikdo by si ho domů nevzal právě kvůli velikosti i kvůli stáří,“ říká Čápová a pokračuje: „Hned po odvysílání reportáže a sdílení na facebooku se začali ozývat zájemci, hlavně mimoliberečtí. Měli jsme asi pět zájemců. Nečekali jsme to, ale doufali jsme v to, jsme rádi, že to vyšlo.“

Najde se pro Tosíka nový domov?

Na svůj příběh se šťastným koncem čeká v libereckém útulku Archa dalších 23 psů a 11 koček. A pokud si psa z útulku vzít nemůžete, můžete ho jít alespoň vyvenčit. V libereckém útulku půjčují čtyřnohé kamarády na venčení denně od 10:30 do 17 hodin.

Tosík v nové rodině
autor: Lucie Fürstová
Spustit audio