Ředitel liberecké nemocnice odmítá obvinění z přijetí úplatku

Ředitel Krajské nemocnice v Liberci Luděk Nečesaný čelí obvinění z korupce. Za údajné braní úplatků a předražení veřejné zakázky mu hrozí trestní sazba od 5 do 12 let. Policie obvinila také jeho manželku z praní špinavých peněz. Nečesaný obvinění odmítá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ředitele Krajské nemocnice v Liberci Luďka Nečesaného (na archivním snímku) obvinila policie z korupce

Ředitele Krajské nemocnice v Liberci Luďka Nečesaného (na archivním snímku) obvinila policie z korupce | Zdroj: ČTK

Podle policie převzal Nečesaný úplatek a podepsal předraženou veřejnou zakázku na dodávku lékařských přístrojů a zdravotnické techniky na kardiologické a traumatologické centrum liberecké nemocnice.

„Jsem obviněn z následného praní špinavých peněz společně se svou manželkou. 15–20 let máme firmy, které ve zdravotnictví krátce působí, nebyly nikdy v kontaktu s libereckou nemocnicí. Takže vůbec nevím, jakou souvislost chce policejní orgán najít v tom, že má dojít k nějakému vyvedení či vyprání jakýchsi peněz. Nepochopil jsem pointu, ale věřím, že mi ji někdo vysvětlí,“ uvedl Nečesaný.

Ředitelem nemocnice zatím zůstává. Mluvčí Barbora Silná uvedla, že Nečesaný o trestním stíhání informoval představenstvo nemocnice a zároveň dal svou funkci k dispozici, členové představenstva mu ale vyslovili důvěru.

Kvůli obvinění se mimořádně sejde dozorčí rada nemocnice. Zástupci akcionářů, kterými jsou Liberecký kraj a města Liberec a Turnov, se chtějí seznámit se situací.

„Požádal jsem předsedkyni dozorčí rady paní Mlejnkovou, aby svolala na pátek na ráno mimořádné jednání dozorčí rady a požádala předsedu představenstva a ředitele Krajské nemocnice Liberec, aby na jednání přišel a informoval o situaci členy dozorčí rady jako zástupce akcionářů,“ potvrdil hejtman Martin Půta (Starostové a nezávislí).

Eva Malá, Šárka Škapiková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme