Rychlostní omezení na I/35 brzy skončí, nová svodidla budou hotová

Silnice mezi Libercem a Turnovem dostane zanedlouho nová svodidla. Měla by být odolnější, než ta stávající. Uprostřed prázdnin – zhruba za tři týdny – by tak na silnici I/35 měla skončit dopravní omezení. V současnosti tam řidiči jezdí pomaleji kvůli výměně svodidel.

Termín dokončení prací na začátku srpna potvrdila mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Nina Ledvinová. Dělníci v současné době pracují na poslední etapě výměny. Pracuje se ve směru na Turnov v úseku Jeřmanice – Hodkovice nad Mohelkou. V Jeřmanicích silničáři zároveň opravují betonové protihlukové stěny. Pracuje se taky v úseku od drážního mostu k obci Žďárek.

Výměna svodidel byla nutná vzhledem k tomu, že nová dokážou při nárazu zastavit těžší a větší automobily, než stávající svodidla. Tak to vysvětluje mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl: „Nový zádržní systém na I/35 přinese zvýšení bezpečnosti a snížení následků dopravních nehod. Je žádána vyšší úroveň zadržení svodidel a jejich doplnění v místech, se zvýšeným nebezpečím nárazu vozidel do pevných překážek.“

Svodidla mění dělníci od začátku dubna letošního roku. Nejvyšší povolená rychlost je ve zúžení snížená na 80 kilometrů v hodině.

Dělník pracuje na výměně svodidel na silnici Liberec - Praha
autor: jch
Spustit audio