Skiareál v Rokytnici nad Jizerou spustí nové zasněžovací dělo - stejné jako na olympiádě v Soči

24. říjen 2015

Dvakrát rychleji než loni zasněží sjezdovky ve skiareálu v krkonošské Rokytnici nad Jizerou nově nakoupená zasněžovací technologie. Automatický systém, který pořídil provozovatel Spartak Rokytnice za 20 miliónů korun, umí připravit za vhodných klimatických podmínek areál pro lyžaře a snowboardisty už za pět dní.

„Máme 35 zasněžovacích tyčí a pět děl. Jsme teď schopní zasněžit polovinu lyžařského areálu,“ zdůrazňuje nový ředitel skiareálu v Rokytnici nad Jizerou Michal Kopecký.

Spartak Rokytnice v pátém největším středisku v zemi provozuje téměř 18 kilometrů sjezdových tratí s dvěma lanovkami a deseti vleky.

„Zasněžení není pouze v nejvyšší partii sjezdovek v první zóně ochrany Krkonošského národního parku, tam musíme spoléhat na Krakonoše,“ vysvětluje Michal Kopecký.

Skiareál Horní Domky je podle něj určený zdatnějším lyžařům a Studenov rodinnému lyžování. Oba spojuje nově skibus. Stejně jako loni bude jezdit skibus i mezi Rokytnicí a Harrachovem, v rámci skiregionu funguje společná jízdenka, takže lyžaři mohou využít obě zimní centra.

Podle Renaty Balašové z rokytnického areálu si letos nově mohou lyžaři pořídit skipas on-line na internetu - třeba cestou autem a nemusí stát žádnou frontu u pokladen. Cena skipasů se letos navíc nemění, děti do šesti let mohou lyžovat nově zdarma.

Spustit audio