Sledovali jsme ONLINE: Liberec porazil Jablonec na penalty a vyhrál Pohár FAČR

Fotbalisté Liberce se radují z vítězství v Poháru FAČR. Po prvním poločase sice prohrávali s Jabloncem 0:1, ale tři minuty před koncem zápasu Bakoš vyrovnal a v penaltovém rozstřelu zazářil brankář Hroššo, když chytil dva pokutové kopy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Liberce se radují po penaltovém rozstřelu ze zisku Poháru FAČR

Fotbalisté Liberce se radují po penaltovém rozstřelu ze zisku Poháru FAČR | Zdroj: ČTK

Úvodní oťukávání ukončila akce Doležala v 11. minutě zápasu. Jablonecký útočník si krásně strčil míč podél obránce Karišika, který ho fauloval, ale rozhodčí Proske pokutový kop chybně neodpískal.

Liberec se dostal do šance po rohovém kopu Frýdka. Delarge trefil břevno Špitovy branky, ale akci zastavila píšťalka hlavního rozhodčího.

Ve 22. minutě se dostal do šance Doležal, postupoval z levé strany na Hrošša a tísněný obráncem poslal míč příliš vysoko a přestřelil libereckou branku.

Vše si vynahradil sedm minut před přestávkou, když si naskočil na prodloužený centr z rohového kopu a u zadní tyče z bezprostřední blízkosti trefil síť liberecké branky - 1:0!

V závěru prvního poločasu mohl Jablonec ještě zvýšit skóre a opět to bylo po rohovém kopu. Hlavičku Beneše mířící do odkryté branky vykopl Šural.

Ve druhém poločase byli daleko aktivnější fotbalisté Liberce. Vytvořili si tři velké šance, ale nejdříve dvakrát selhal Delarge a třetí příležitost na vyrovnání nevyužil Breznaník.

Do penaltového rozstřelu tak poslal finálové utkání až střídající Bakoš, když si naběhl na dlouhý nákop Suse a podél brankáře Špita poslal míč do sítě.

Pokutové kopy pak jablonečtí vůbec nezvládli. Ze čtyř střelců proměnil pouze Greguš. Novák trefil břevno a Doležala s Rossim vychytal Hroššo.

Naopak brankář Špit kryl pouze pokus Frýdka. Na střely Pavelky, Breznaníka a Šurala nestačil.

Liberec tak vyhrál finálové utkání a stal se vítězem Poháru FAČR. Navíc se může těšit na předkolo Evropské ligy.

Fotbalisté Liberce se radují z vítězství v Poháru FAČR | Foto: ČTK

Finále fotbalového Poháru FAČR v Mladé Boleslavi:

Baumit Jablonec - Slovan Liberec 1:1 (1:0), na penalty 1:3
Branky: 38. Doležal - 86. Bakoš. Penalty proměnili: Greguš - Pavelka, Breznaník, Šural. Neproměnili: F. Novák, Doležal, Rossi - Frýdek. Rozhodčí: Proske - Wilczek, Kotík. ŽK: Beneš - Luckassen, Šural, Sus. Diváci: 4382.
Jablonec: Špit - Masopust, Pernica, Beneš, F. Novák - Greguš, Hübschman - Kopic, M. Pospíšil (81. Rossi), Mingazov (60. Crnkič) - Doležal. Trenér: Šilhavý.
Liberec: Hroššo - Sus, Karišik (85. Pimpara), Pokorný, Mudra - Soungole (77. Bakoš), Pavelka - Delarge (62. Breznaník), Šural, Frýdek - Luckassen. Trenér: Vavruška.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme