Sledovali jsme ONLINE: Liberec prohrál v Evropské lize s portugalskou Bragou 2:1

Hráči Liberce přijeli do Portugalska připravit si co nejvýhodnější výchozí pozici pro poslední kolo, ve kterém přivítají Olympic Marseille. To se jim bohužel nepodařilo. Stejně jako v minulém zápase Evropské ligy inkasovali rozhodující gól v nastavení. Braga porazila Liberec 2:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liberecký Shala bojuje v dnešním utkání Evropské ligy proti portugalské Braze

Liberecký Shala bojuje v dnešním utkání Evropské ligy proti portugalské Braze | Zdroj: ČTK

Liberec předvedl v prvním poločase proti portugalskému soupeři sympatický fotbal. Dokázal se dokonce zásluhou Efremova dostat do vedení. Hráči Bragy ale zapnuli, zatlačili Liberec do obrany a vynutili si vyrovnání. Gól byl připsán jako vlastní Marku Bakošovi.

Druhá půle zápasu přinesla opět kvalitní fotbal. Braga jasně dominovala a Liberec se musel otáčet, aby dokázal přivézt z Portugalska uspokojivý výsledek. Štěstí dnes ale stálo při gólmanovi Koubkovi, který dokázal zneškodnit zejména Hassanovy šance.

A když už byl liberecký brankář překonaný, zastoupila ho branková konstrukce nebo pohotoví spoluhráči.

Nakonec se ale přece jen radovali domácí. Nejlepší hráč utkání Rafa Silva připravil gólovou pozici Crislanovi a ten ve druhé minutě nastavení rozhodl o postupu Portugalců do další fáze Evropské ligy.

Nutno ještě podotknout, že obrovskou chybu předvedl pomezní rozhodčí, když odmával Liberci ofsajd, který ale nebyl, a hlavní sudí neuznal regulérní gól.

Hráči Marseille porazili v souběžně hraném domácím zápase poslední Groningen 2:1 a v případě, že chtějí Francouzi postoupit, stačí jim v příštím zápase v Liberci remíza. To Liberečtí musí slavného soupeře porazit.

Výsledky dnešních utkání Evropské ligy:

Skupina F:

SC Braga - Slovan Liberec 2:1 (1:1)
Branky: 42. Ferreira, 90.+2 Crislan - 35. Jefremov. Rozhodčí: Kulbakov - Maljutin, Masljanko - Cinkevič, Ščerbakov (všichni Běl.). ŽK: Hassan, Ferreira, Eduardo - Kerbr, Bartošák, Pokorný, Folprecht, Koubek.

Marseille - Groningen 2:1 (1:0)
Branky: 28. N'Koudou, 88. Batshuayi - 50. Maduro.

Tabulka:
1. Braga 5 4 0 1 7:4 12
2. Marseille 5 3 0 2 8:5 9
3. Slovan Liberec 5 2 1 2 4:4 7
4. Groningen 5 0 1 4 2:8 1

Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme