Spolupráce hokejistů Liberce a Benátek je stále těsnější, farma v Liberci i trénuje

Sedmým rokem působí na hokejové scéně farma extraligového Liberce. Její hráči hájí ve druhé nejvyšší soutěži barvy Benátek. Veškerou přípravu ale absolvují pod Ještědem. Do města Benátek nad Jizerou se vydávají pouze na zápasy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hodně mladých hokejistů Liberce prošlo v posledních letech farmou v Benátkách nad Jizerou.jpeg

Hodně mladých hokejistů Liberce prošlo v posledních letech farmou v Benátkách nad Jizerou.jpeg | Zdroj: ČTK

Farmy se v posledních letech staly pro extraligové týmy téměř nutností. Funguje například propojení Litvínova s Mostem nebo Sparty s Litoměřicemi Žádný klub ale nemá mezi oběma celky takové propojení, jako Liberec s Benátkami.

Tygři z velké části hradí činnost farmy. Rezervní tým navíc působí ve stejném místě jako extraligové mužstvo.

„Kluci tu mají nadstandardní podmínky – vířivku, saunu, rehabilitaci, masáže. K dispozici mají posilovnu i prostory na protahování, prostě vše, na co si vzpomenou,“ těší generálního manažera benáteckého klubu Bartoloměje Salanského.

Přehrát

00:00 / 00:00

Propojení Bílých Tygrů a Benátek nad Jizerou přiblížil reportér ČRo Pavel Petr

Navíc hráčům odpadlo nepříjemné cestování mezi sedmdesát kilometrů vzdálenými městy. Většina jich nakonec i v Liberci bydlí. Trenéři áčka tak mají hokejisty neustále pod dohledem a kdykoli si mohou z kabiny Benátek někoho vytáhnout.

„Spojení nese ovoce, v poslední době v podobě Ondry Vitáska, Michala Bulíře, Tomáše Urbana a dalších, kteří se přes Benátky zapojili do A týmu. Jsme rádi, že můžeme nabídnout mladým hráčům stupínek navíc oproti jiným klubům – zahrát s v nízkém věku mužský hokej,“ říká benátecký kouč Filip Pešán.

Prosadit se může každý z mladíků

Není výjimkou, že jeden den hráč odehraje zápas v první lize a o den později je už na soupisce extraligového celku. „Hráči pendlovali střídavě za nás i za áčko. Každý z hráčů v Benátkách ví, že může být třeba zrovna on povolaný do zápasu Liberce,“ dodává trenér farmy.

Těsné propojení týmů motivuje mladé hokejisty na farmě. „Je tam každodenní šance se dostat nahoru. Spolupráce se každým rokem zlepšuje. Letos nám vytvořili super podmínky, že můžeme trénovat v Liberci. Propojení je lehčí pro trenéry,“ potvrzuje útočník Lukáš Krejčík.

Snad jen fanoušky může mrzet, že svůj tým vidí pouze při zápasech. „Nebyl žádný problém. Benátky jsou sportovní město a lidé, co chodí na hokej, chápou, že je to pro kluky lepší, když přijedou ze zápasu a rovnou jdou domů spát, než aby jeli ještě 70 kilometrů domů,“ domnívá se Bartoloměj Salanský.

Zatímco Liberec dnes čeká extraligový souboj v Mladé Boleslavi, Benátky v sobotním večeru prověří podruhé v této sezóně Kladno.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme