Sledovali jsme ONLINE: Liberec porazil Kirjat Šmonu 2:1, soupeř snížil v závěru

Jako poslední z českých týmů vstupuje do boje o evropské poháry Slovan Liberec. Po úspěšně zvládnuté domácí ligové premiéře byl soupeřem Severočechů izraelský tým Hapoel Kirjat Šmona. Vítěz českého poháru zvítězil 2:1, když o dvoubrankový náskok přišel 2 minuty před koncem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

První gól Liberce zařídil Dzon Delarge

První gól Liberce zařídil Dzon Delarge | Zdroj: ČTK

Výhodou vítěze české pohárové soutěže je rozehranost. Slovan Liberec už odehrál dva soutěžní zápasy, izaelský vicemistr ani jeden. A větší herní praxe byla na severu Čech znát. I přes pasáže plné nepřeností se se Liberec častěji dostával do šancí a hostující brankář čelil teči Pavelky či nebezpečné střele Šurala.

Jediný gól prvního poločasu padl 3 minuty před jeho koncem. S nákopem stopera Hovorky si skvěle poradil Dzon Delarge, který obelstil celou hostující obranu včetně gólmaman Haimova a doťuknutím do prázdné branky zajistil Slovanu poločasové vedení.

Zatímco v prvním poločase izraelský tým na útočné polovině nic nepředvedl, po změně stran měl velké šance, ke kterému mu pomohly hlavně domácí hrubky v obraně. Po kolapsu Hovorky byl sám před brankářem Koubkem střídající Rochet. Gólmana českých Lvíčat ale nepřekonal.

Vedení Liberce na 2:0 navýšil v 84. minutě Herolind Shala, když dorážkou do odkryté branky zužitkoval centr Bartošáka a práci Šurala v souboji s brankářem.

O nadějný výsledek ale Severočeši v 89. minutě přišli. Sackey a následně Švejdík spáchali fatální chyby, které pustili do zakončení Ahmeda Abeda, který přesnou střelou k tyči snížil na 1:2 z pohledu izraelského vicemistra.

K odvetě, která se v Izraeli hraje 6. srpna tak Slovan Liberec jede s jednogólovým náskokem. Jeden ze základních cílů pro domácí utkání, neinkasovat, ale nesplnil.

Úvodní zápas 3. předkola fotbalové Evropské ligy:
Slovan Liberec - Hapoel Kirjat Šmona 2:1 (1:0)
Branky: 43. Delarge, 84. Shala - 89. Abed. Rozhodčí: Evans - Edwards, Roberts (všichni Wales). ŽK: Bartošák, Sackey, Delarge, Pavelka - Borcal, Kassio, Ostvind, Mizrachi. Diváci: 5400.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme