Takhle se nahoru neprokoušeme, říká David Pavelka po další liberecké remíze

19. říjen 2014

Fotbalisté Liberce v právě probíhajícím ročníku Synot ligy dokázali zvítězit v jediném utkání. Odrazit se k lepším výkonům chtěli hráči Slovanu v sobotním domácím zápase se Slováckem, se kterým ale nakonec pouze remizovali 2:2, a klesli na 14. příčku ligové tabulky.

Když v sobotu na stadionu U Nisy začínalo utkání 11. kola, domácí fanoušci se v rámci předzápasového chorea vytasili s nápisem upozorňujícím liberecké fotbalisty na fakt, že trpělivost příznivců Slovanu není nekonečná a že je na čase výsledkově zabrat.

Sami hráči tohle gesto přijali, svým příznivcům nic nevyčítají a mají pro jejich rozladění pochopení. „Dá se to pochopit. Fotbal hrajeme hezký, ale góly nám tam nepadají. A dneska lidi chodí hlavně na ty góly, hezký fotbal se dá hrát v dorostu a v juniorce, ale tady je to hlavně o gólech,“ říká liberecký brankář Ondřej Kolář, a zároveň tak poukazuje na největší problém svého týmu.

Přestože v duelu se Slováckem skórovali Severočeši dvakrát, na každý gól se pořádně nadřou. Dá se říci, že spojení ´vítězná trefa Slovanu´, to je pojem, který se v letošní ligové sezoně stává pomalu vzácností. A nic na tom nezměnil ani včerejší remízový zápas s mužstvem z Uherského Hradiště.

„Bohužel, co na to říct? Máme málo bodů a to je na tenhle klub kuriózní,“ ví záložník David Pavelka, že je 14. ligová příčka vcelku pravidelného účastníka předkol evropských pohárů zatraceně málo. Na slova o záchranářských pracích je ještě hodně brzy, tak zle snad s Libereckými nebude, je ale načase začít stoupat tabulkou.

„Je to černý scénář, ale je to realita. My musíme zabrat, protože na nás nikdo z klubů před námi čekat nebude. Teď nás čekají kluby, které se motají dole, takže musíme do konce roku sbírat body. To, kde se nacházíme, je nějaké měřítko, a těmi remízami se nahoru neprokoušeme, takže na Bohemku už musíme jet s tím, že tam vyhrajeme, ať to ukopeme hlava nehlava,“ myslí už Pavelka na příští utkání.

Ozývají se hlasy, že v něm budou hráči Slovanu hrát také za svého trenéra Samuela Slováka, který musel na pozápasové tiskové konferenci odpovídat na dotazy týkající se jeho aktuální pozice. „Na to se ale špatně odpovídá, nevím, co na to mám říct. Předvádíme fotbal, který má náboj, je zajímavý a běhavý, ale v první řadě se hraje na výsledky. Uvědomuji si to, pracujeme na tom, abychom to prolomili. Věřím, že nám k tomu chybí kousek,“ vysvětluje Samuel Slovák, vědom si vážnosti celé situace. V příštím zápase se jeho svěřenci představí na hřišti pražských Bohemians.

autor: David Nyč
Spustit audio