Tragický víkend: Havárie 3 cyklistů, 3 motoristů a pád rogala

V Libereckém kraji došlo o uplynulém víkendu k několika dopravním nehodám, a to nejenom na silnici. Policie vyšetřuje příčiny nedělního pádu rogala v Hodkovicích nad Mohelkou na Liberecku a také řešila tři nehody motorkářů a tři nehody cyklistů.

V neděli 16. července v podvečer se na letišti v Hodkovicích nad Mohelkou na Liberecku zřítilo letadlo. Stroj s dvoučlennou posádkou dopadl na zem krátce po startu. Příčina je zatím neznámá. Nehodu vyšetřuje obvodní oddělení policie v Hodkovicích.

Při pádu rogala na zem se zranil 82letý muž, který pilotoval. Druhá osoba, která byla v závěsu, neutrpěla žádné zranění. Pilota převezla záchranná služba do nemocnice. Počasí v době nehody bylo klidné, co bylo příčinou pádu rogala, zatím není jasné.

Nebezpečný úsek mezi Bílým Potokem a Jítravou

Tři cyklisté a tři motocyklisté se zranili při nehodách o uplynulém víkendu. Jeden koloběžkář zemřel. Dva motocyklisté havarovali den po sobě ve stejném úseku mezi Bílým Potokem a Jítravou na Liberecku, kde je kvůli pokládce nového asfaltu zúžená vozovka. Jednoho ze zraněných cyklistů porazilo auto přímo na cyklostezce u Mníšku na Liberecku. Po nehodě nechal řidič auto na místě a utekl. Policie po něm pátrá.

Havárie rogala na hodkovickém letišti
autor: sas
Spustit audio