Turnov pořádá mezinárodní atletický mítink. Připomíná slavného diskaře

25. květen 2016

V Turnově začíná Memoriál Ludvíka Daňka – světově známého diskaře, který v roce 1964 překonal na tamějším atletickém stadionu světový rekord. Od té doby uplynulo 52 let, na tom samém místě se dnes koná Daňkův memoriál.

Letošní 17. ročník mezinárodního atletického mítinku je již tradicí – největší hvězdy světového disku se v květnu pravidelně sjíždějí do Turnova, aby uctily památku slavného olympijského vítěze a někdejšího světového rekordmana.

Sportovní událost má hvězdné obsazení, představí se devět diskařských es. Asi nejzvučnějším jménem je Piotr Malachowski, známý polský diskař a úřadující mistr světa, stříbrný medailista z olympijských her.

Slavnostní zahájení organizátoři naplánovali na 16. hodinu, v 16.30 má začít hod diskem. Na programu jsou ale i další atletické disciplíny – běh na 100, 200, 400, 800 a 1500 metrů, skok daleký, skok do výšky, vrh koulí, hod oštěpem.

Diváci se můžou těšit i na pestrý doprovodný program – vrcholem sportovního klání má být štafeta, ve které se představí české biatlonistky, do Turnova přijede i Veronika Vítková.

autor: David Nyč
Spustit audio