U liberecké přehrady se uskutečnil závod Běžím, co můžu, pomůžu

22. květen 2016

Mezinárodní klub studentů při Technické univerzitě v Liberci včera pořádal 3. ročník akce s názvem Běžím, co můžu, pomůžu. Účastníci běžeckých závodů s tratí vedoucí okolo liberecké přehrady pomohli mladíkovi Karlu Ceidlerovi, který potřebuje nový elektrický invalidní vozík. Právě startovné všech závodníků je příspěvkem na jeho koupi.

K liberecké přehradě dorazily desítky závodníků i závodnic, aby pomohly Karlu Ceidlerovi. „Já jsem samozřejmě nadšený, že přišlo hodně lidí a že za mě vůbec někdo běžel. Je to pro mě velká pomoc. Ani ne tak finanční, jako spíš psychická, že se za mě ti lidé vůbec postaví. Za to jsem rád, a jestli se k tomu vyberou nějaké peníze, tak to bude super,“ říká Karel Ceidler.

Většina závodníků přibíhala do cíle s úsměvem. I proto, že o výsledek vůbec nešlo. „Ta myšlenka se mi líbí, navíc znám už dlouho Karla Ceidlera. Je to kamarád a fajn kluk, to mě motivovalo. A navíc jsem to chtěla přežít. Skoro jsem vypustila duši,“ usmívala se v cíli jedna z účastnic.

Asi nejpodstatnější je ale fakt, že akce Běžím, co můžu, pomůžu pomohla Karlu Ceidlerovi výtěžkem v hodnotě téměř 43 a půl korun.

autor: David Nyč
Spustit audio