Úředníci ze železnobrodské radnice vzali v sobotu do rukou nářadí a pustili se do úklidu

20. duben 2015

Stalo se tak v rámci dobrovolnické akce Ukliďme Česko, kdy spolu s dalšími dobrovolníky likvidovali černé skládky. Úklidu se zúčastnilo celkem na čtyři desítky dobrovolníků. Mezi nimi také pět úředníků ze železnobrodské radnice. O víkendu pustili do likvidace černých skládek a sbírání různě pohozených odpadů. Uklidili deset vrchovatých multikár všemožného nepořádku. Od pneumatik přes plasty, střepy až po injekční stříkačky. A zdaleka ne všechno zvládli uklidit, a tak už nyní přemýšlejí o pokračování.

„Myslela jsem si, že odezva bude větší. I když jsme se to snažili propagovat, tak příliš zájmu nebylo. Doufám, že příští rok to bude lepší," říká hlavní organizátorka úklidu paní Čechová s tím, že věří, že se příště zapojí i víc lidí z kanceláří.

Posbíraný nepořádek odvezly Technické služby na sběrný dvůr. A nebylo toho málo. Odpadky zaplnily deset multikár se sajtnami. I přes takřka mrazivé počasí a náročnou práci si dobrovolníci nakonec pochvalovali hřejivý pocit u srdce.

„Lidem, kteří zakládají černé skládky bych chtěla vzkázat, že ta příroda není jenom jejich. Ničí prostředí svým dětem a dalším generacím," dodává Čechová.

Spustit audio