Úspěchy českého biatlonu připomíná radnice v Jablonci

Biatlon se v současnosti těší velké oblibě u sportovních fanoušků. Není divu, úspěchy z posledních let jeho popularitu rapidně zvedly. Výrazně se o ní postarali jablonečtí závodníci v čele s Gabrielou Koukalovou. Právě třicet let úspěchů jabloneckého biatlonu mapuje výstava v přízemí radnice.

Za úspěchy stojí spousta let neskutečně tvrdé práce, vytrvalosti, energie, taky odhodlanosti, cílevědomosti. Jsme vítězové, protože věříme ve vítězství. Gabriela Koukalová

„Výstava mapuje český biatlon a českou biatlonovou reprezentaci,“ vysvětlila při slavnostním zahájení výstavy Markéta Hozová, mluvčí jabloneckého magistrátu. K vidění je třeba i křišťálový globus Gabriely Koukalové.

Na otevření výstavy dorazila i současná největší hvězda českého biatlonu Gabriela Koukalová. Vítězku Světového poháru nebo například dvojnásobná stříbrná medailistka z olympijských her v Soči. Ta si moc dobře uvědomuje, co za biatlonovými úspěchy stojí. „Spousta let neskutečně tvrdé práce, vytrvalosti, energie, taky odhodlanosti, cílevědomosti. Jsme vítězové, protože věříme ve vítězství.“

Výstava na jablonecké radnici mapuje třicet let úspěchů jabloneckého biatlonu

Úspěchy, ale i pokora

Žádný z úspěchů ale nezměnil chování biatlonistů. Před fanoušky a také sdělovacími prostředky vždy vystupují s úsměvem na rtech.

Váží si každého, kdo jim drží palce. „Musíme si uvědomit, že jsme se sem dostali až z nuly, což pro nás bylo nepředstavitelné,“ dodává Koukalová.

Výstava je přístupná v době otevření jabloneckého magistrátu a potrvá do poloviny září.

Zahájení výstavy
autor: ppe
Spustit audio