V Jablonci začíná Týden seniorů. Nabídne hudbu, film i slavnost ořechů

Posedmnácté se Jablonec nad Nisou připojí k akci nazvané Týden seniorů. Slavnostní zahájení je právě dnes 25. 9. Na co se mohou těšit starší i mladší?

Začátek programu – hudební vystoupení – je naplánované v kostele svaté Anny. Začne v 16 hodin odpoledne a vystoupí umělci staršího i mladšího věku, říká Jana Fričová z jablonecké radnice: „Zahájení se ujme seniorský pěvecký sbor Izerína, tentokrát s doprovodem kapely Nautica, takže vystoupí nejstarší a nejmladší generace.“

Francouzská komedie o seniorech

V úterý 26. září se můžeme těšit na zahájení výstavy s názvem Tvořivé ruce našich seniorů, která bude probíhat v Eurocentru. Odpoledne v kině Junior uvidíme, jak se senioři naučili točit dokumenty nejen o sobě.

Ve čtvrtek 28. září návštěvníky potěší například hořká francouzská komedie Co kdybychom žili společně. Vstupné na čtvrteční dopolední projekci je zdarma. V pátek se můžeme zúčastnit Ořechobraní v Eurocentru, kde lidé budou mít příležitost ochutnat ořechy všeho druhu včetně dobrot, které z nich jdou vyrobit. Tam je omezená kapacita, vstupenky si mohou zájemci vyzvednout v Centru sociálních služeb v Jablonci nad Nisou.

Sobota bude patřit diskusi S Alexandrem Hemalou, Saskií Burešovou a Marií Tomsovou, kteří promluví o práci v televizi. Beseda proběhne ve velkém sále Eurocentra, stejně jako nedělní taneční odpoledne s cimbálovou muzikou. To začne poslední den tohoto týdne ve 14 hodin odpoledne.

Program Týdne seniorů
autor: jch
Spustit audio