V jabloneckém klubovém kině Junior se po prázdninách zase promítá

2. září 2015

Jablonecké kino Junior začalo po letních prázdninách znovu promítat. Klubový biograf půjčil na prázdniny digitální promítací technologii letnímu kinu. To ukončilo svoji letošní úspěšnou sezonu v neděli. Milovníci filmů, ať už těch českých, zahraničních nebo uměleckých, teď znovu chodí do Junioru.

Kamarádky Lída Kučerová a Milada Košvancová přišly na zahájení nové sezony v Junioru hned 1. září. Po zakoupení vstupenek na český film se ptají ještě na filmový klub. Na artové snímky se Junior specializuje, běží tu alespoň jednou do týdne.

„Máme rády české filmy, ale ne všechny, jen od některých autorů. Uvažovaly jsme i o zakoupení průkazek – máme to tu radši než ta multikina,“ svěřují se kamarádky.

Čtěte také

Filmový klub poběží od 3. září, zahájí ho legendární Rebel bez příčiny s Jamesem Deanem. Naopak letní kino sezonu ukončilo. Byla úspěšná, přišlo 6.500 diváků.

Po poslední projekci v neděli se technologie přesunula zpět do Junioru, popisuje šéfka jabloneckých kin Kateřina Nermuťová: „V téhle době už nemáme filmy na kotoučích, ale na harddiscích, takže veškerou technologii přemístíme – trvá to většinou den až dva dny.“

Nejúspěšnějším večerem za celé prázdniny byla v letním biografu utajená projekce Naspelo, osm set diváků se dozvědělo, co se bude promítat, až z úvodních titulků. A co se pouštělo za snímek?

„Neprozradíme! To je vlastně zlaté pravidlo projektu Naslepo, že uchováváme tajemství před i po projekci. Takhle sdružujeme tu komunitu, aby si to lidé mohli říct mezi sebou…“ směje se Kateřina Nermuťová.

autor: sas
Spustit audio