V Kamenickém Šenově zřizují městskou policii. Na pořádek ve městě budou dohlížet tři strážníci

22. leden 2016

Bojovat s vandalismem se rozhodli v Kamenickém Šenově na Českolipsku. Zatím je ve městě jen jeden okrskář státní policie. Během roku se k němu přidají tři strážníci. Radnice se totiž rozhodla zřídit vlastní městskou policii.

Rozhodnutí vedení města vítají obyvatelé Kamenického Šenova, především senioři. „To bude dobře, když tu někdo bude.“ „V pořádku. Jen ať to tady je.“

Kdy se tři strážníci objeví v ulicích, to záleží podle nezávislého starosty Kamenického Šenova Františka Kučery na tom, kdo se přihlásí do výběrového řízení.

„Odvíjí se to od toho, jestli přijdou strážníci, kteří mají složené zkoušky pro městskou policii. Pak by mohli být v ulicích od 1. dubna. Jestli se do výběrového řízení přihlásí lidé, kteří nemají zkoušky, tak budou strážníci v ulicích od 1. června,“ uzavírá František Kučera.

Za platy strážníků vydá město přibližně milion a půl za rok. Pokud se osvědčí, přibere Kamenický Šenov čtvrtého strážníka, který by od roku 2017 sloužil v Novém Oldřichově a v Prysku a obce by na něj přispívaly.

Spustit audio