Ve Svijanech na Liberecku se bourá most poškozený při opravách

Jeden ze tří mostů přes řeku Jizeru ve Svijanech na Liberecku už neexistuje. Část se ho zbortila při opravě. A protože by kvůli zříceným klenbám v korytě řeky mohly obec a její okolí ohrozit záplavy, nařídila radnice v Mnichově Hradišti celý most zbourat. Kvůli stavbě nového mostu bude silnice na Mnichovo Hradiště neprůjezdná až do příštího roku. Obyvatelé obce proto budou muset i nadále jezdit po objížďkách.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Objížďka

Objížďka

Při rekonstrukci mostu se zřítila část kleneb. Zachování pilířů a kleneb by bylo možné pouze v případě jejich podepření a zpevnění. Znalecký posudek ale prokázal, že není možné v rekonstrukci mostu pokračovat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ve Svijanech na Liberecku se bourá most poškozený při opravách. Natáčela tam Eva Malá

Podle stavbyvedoucího Přemysla Šafaříka by bourací práce měly skončit během několika dní: „Je to náročné, protože je to klenbový most. To znamená, že může dojít ke zřícení. Takže jsme použili veškeré dostupné bezpečnostní opatření. Bouralo se to velkým bagrem. Vybouraný materiál se odváží na skládku. Bude se tady provádět provizorní průchod pro pěší a pro cyklisty.“

Demolice přijde zhruba na 2,4 milionu korun. Kraj zpracovává podklady pro nový most přes řeku Jizeru. S jeho stavbou by se mohlo začít na jaře příštího roku.

Eva Malá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme