Volejbalové finále se přesouvá do Budějovic, série se podobá té loňské

Po dvou dnech zápasového volna dnes pokračuje finále play-off volejbalové extraligy. Vítěz základní části, Dukla Liberec, zavítá za stavu 1:1 na zápasy na palubovku obhájců titulu z Českých Budějovic, kteří ve druhém klání na severu Čech zvítězili v už téměř ztraceném duelu a dali tak vzpomenout na loňský začátek finálové série.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Finálová série volejbalové extraligy je po dvou zápasech vyrovnaná

Finálová série volejbalové extraligy je po dvou zápasech vyrovnaná | Zdroj: ČTK

Rozdíl mezi úvodními duely loňské a letošní finálové série není prakticky žádný. Přesně před rokem Dukla také v prvním zápase nedala soupeři šanci, jenže ve druhém klání se do té chvíle spící Jihostroj probral a výhrou tie-breaku vyrovnal sérii.

„Vypadá to jako přes kopírák. Liberec to asi v hlavách má, stres z jejich strany asi přišel,“ tuší budějovický smečař Petr Michálek. „Nevěřil jsem, ale začínám věřit, že se to může opakovat,“ usmívá se jeho kolega Tomáš Fila.

Přehrát

00:00 / 00:00

Finálová série volejbalové extraligy má na programu třetí zápas. První dva sledoval v Liberci reportér ČRo David Nyč

Svěřenci Jana Svobody teď budou dělat všechno proto, aby finále svým vývojem i nadále kopírovalo vrchol loňské sezony, kdy zbytek série jasně ovládli právě Jihočeši. Naopak Liberečtí chtějí jakékoli další a pro ně nepříjemné porovnávání s minulým play-off co nejrychleji utnout, nejlépe výhrou v dnešním zápase.

„Byl jsem tady, takže si vzpomínám. Musíme to hodit za hlavu, připravit se a vyhrát v Budějovicích minimálně jeden zápas,“ prohlašuje liberecký nahrávač Jakub Janouch.

Dukla potřebuje na palubovce soupeře alespoň jednou uspět, pokud chce ze své sedmé účasti ve finále za posledních dvanáct let vytěžit víc než znovu pouze stříbrné medaile.

„Nemá cenu věšet hlavu. Série může být dlouhá a není jiná cesta než vyhrát venku. Musíme dřít a makat dál. Myslím, že atmosféra v mančaftu je trošku odlišná od té loňské. Myslím, že to bude trošku jiný průběh,“ věří trenér Dukly Michal Nekola.

Třetí zápas začne v Českých Budějovicích v hale Stromovka v 18 hodin a 5 minut. Radiožurnál ze zápasu nabídne reportážní vstupy.

David Nyč, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme