Začíná hokejová Liga mistrů, Bílé Tygry na úvod prověří finský mistr z Oulu

21. srpen 2014

Čtyřem českým hokejovým celkům dnes začíná sezona. Nikoli však ta ligová, nýbrž pohárová. Na programu jsou totiž první utkání po letech vzkříšené Ligy mistrů. Do boje vyráží také liberečtí Bílí Tygři, na které ve skupině A čeká Kolín na Rýnem, Košice a Oulu. A posledně jmenovaný soupeř prověří Severočechy už dnes večer. Jak prestižní je ale celá soutěž pro samotné hokejisty?

„Jediné, co vím, je z internetu a z novin. Má to být nějaký výběr z každé země a hraje se nejdříve tabulkově a potom vyřazovacím způsobem,“ říkal ještě minulý týden liberecký obránce Martin Škoula, který – až je to s podivem – jakoby o Lize mistrů opravdu mnoho nevěděl.

Dnes už je tomu jinak, mezinárodní soutěž startuje, a tak je i v kabině Bílých Tygrů tématem číslo jedna. „Bude to prestižní soutěž. Každý k tomu asi bude přistupovat jinak, ale bude to dobrá příprava na sezonu. Když se navíc někam dostaneme, tak si uděláme dobré jméno,“ hovoří ale útočník Petr Jelínek o Lize mistrů stále jen v souvislosti s přípravou.

Jinými slovy – kvalitním výsledkům v domácí extralize se asi případný úspěch v Champions League jen tak nevyrovná. Liberecký trenér Pavel Hynek je ale na konfrontaci s předními evropskými celky i tak pořádně natěšený.

„Já si myslím, že nás všichni ti soupeři prověří. Už jsem říkal dřív, že máme výbornou skupinu, Oulu i Košice jsou mistři, Kolín je finalista, takže co víc si můžeme přát. Mezinárodní utkání navíc můžou mít větší kvalitu než 30. kolo extraligy,“ podotýká Hynek.

Že by tedy Liga mistrů skutečně nezůstala nic dlužná svému jménu? Částečně by mohl napovědět už dnešní večer. „Hrajeme s tím Kärpätem, říká se, že je to nejlepší tým v Evropě, takže to asi bude zajímavé. Těším se na to, bude to dobrá zkušenost,“ říká na adresu finského mistra útočník Jakub Valský. Utkání Liberce s Oulu začne v Tipsport areně ve 20 hodin.

autor: David Nyč
Spustit audio