Zatím nebyl důvod k panice, říká gólman Liberce Lašák po první výhře v extralize

Úvodní dva zápasy v nové extraligové sezoně libereckým hokejistům nevyšly. Na body nedosáhli Bílí Tygři v duelu s Brnem, ani po souboji se Slavií. O to víc proto chutná Severočechům úterní tříbodový zisk z utkání s královéhradeckým Mountfieldem. Liberec vybojoval vítězství 2:1 a odhalil svou herní hokejovou tvář.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liberecký brankář Ján Lašák

Liberecký brankář Ján Lašák | Zdroj: ČTK

V Tipsport areně vládla po utkání dobrá nálada. Stadion rozhodně nepraskal ve švech, tři a půl tisíce diváků, pochopitelně kromě těch královéhradeckých, ale děkovaly Bílým Tygrům za první hokejový zážitek okořeněný tříbodovým vítězstvím. Úleva je cítit na tribunách i v domácí kabině.

„Náš cíl je dostat se daleko a ne vyhrát jen dva zápasy, k panice ještě nebyl důvod. Jsem moc rádi, že se nám to podařilo uhrát a ještě takovýmhle výsledkem. Bylo to napínavé až do úplného konce. Ale my jsme hráli poctivý hokej směrem dozadu,“ vysvětloval po zápase liberecký brankář Ján Lašák.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podle gólmana Jána Lašáka by měli liberečtí hokejisté sázet především na bojovnost

Nezapomněl podotknout, že se včerejší výkon Bílých Tygrů přiblížil tomu, jaký by chtěl tým během celé sezony praktikovat.

„Máme složený mančaft na to, abychom předváděli bojovné výkony. Máme samozřejmě individuality, ale základ týmu je bojovný. Touto cestou také musíme jít,“ je přesvědčený Lašák.

Jedním ze zmíněných bojovníků je mladý obránce Radim Šimek. Ten vstřelil v duelu s Hradcem vítězný gól, a vzhledem k tomu, že se prosadil také v neděli na Slavii, je po třech odehraných kolech spolu s Petrem Vampolou nejlepším libereckým střelcem.

„Je to zvláštní, ale je to tak,“ usmívá se Šimek, který si nepředstavoval, že bude mít po dvou zápasech na kontě dvě branky. „Moc gólů nedávám,“ dodal 22letý bek, díky jehož trefě mohou příště Bílí Tygři navazovat na vítězné utkání.

Nejbližším utkáním libereckých hokejistů je páteční duel na ledě mistrovského Zlína.

Trenér Pavel Hynek udílí pokyny svým svěřencům | Foto: ČTK

David Nyč, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme