Jak padne puk, emoce ve mně hrajou, říká Martin Ševc

13. září 2017
Koktejl
Martin Ševc na ledě objíždí spoluhráče

Kapitán Bílých Tygrů, který je známý svou výbušností na ledě, tvrdí, že mimo zápas je mírné povahy. Hráč s číslem 55 přezdívaný Štístko se taky může radovat z podpory svých synů. „Kluci mě chodí pravidelně povzbuzovat,“ říká. Synové ho následují.

Na rozdíl od nich však jeho rané začátky byly poněkud skromnější. „Bylo mi pět let, když jsem se proháněl jako spousta kluků s hokejkou po zamrzlém rybníku, potom jsem přišel s kamarádem do Nymburka a od sedmé třídy jsem už přešel do Kladna, kde jsem strávil téměř dvanáct let a přes všechny dorosty a juniory jsem se dostal do áčka,“ vzpomíná Martin Ševc, přezdívaný Štístko.

A není se čemu divit, ve švédské lize, kam se dostal přes reprezentaci, si vysloužil čtyři zlata a jedno stříbro. Dobře se mu vede i na tuzemském ledě – v české extralize se podílel na prvenství v HC Škoda Plzeň a s Bílými Tygry má za sebou jedno zlato a jedno stříbro.

Mimo hokej jsem mírná povaha

„Jak padne puk, a začne zápas, tak ve mně emoce hrajou,“ přiznává Martin Ševc, o kterém je známá jeho horká hlava. Se sebereflexí ale hráč problém nemá. „Bylo to párkrát, kdy jsem to opravdu přehnal, ale jinak si za svým stojím. Ale je fakt, že si to teď musím hlídat i z pozice kapitána, abych neoslabil tým, nerad bych mu uškodil.“ dodává Martin Ševc, který na spolupráci s trenéry a dobrou partu Bílých Tygrů nedá dopustit.

autor: Iveta Kalátová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.