Helena Vondráčková: V Liberci jsem prožila strašnou trému

16. říjen 2017
Koktejl

Sladké mámení, Dlouhá noc, Hej, pane zajíci, Kam zmizel ten starý song. Mohli bychom pokračovat celou šňůrou známých písniček, které nazpívala jedna z nejznámějších českých zpěvaček Helena Vondráčková. V sobotu 24. června slaví 70. narozeniny, Český rozhlas Liberec jí popřál vše nejlepší s denním předstihem.

„Slavím to už od dubna,“ přiznala s úsměvem zpěvačka už v úvodu rozhovoru zpěvačka. „Natočili jsme krásný narozeninový koncert, který bude 24. června vysílat od devíti Česká televize, já sama budu koncertovat na Karlštejně.“ Pěnice, která na české hudební scéně září už půl století, taky přiznala, že už dostala i některé narozeninové dárky. „Supraphon mi vydal krásný pomníček – pěticédé, je to diamantová kolekce a právě dnes mám její autogramiádu,“ popisuje Vondráčková s tím, že slavit bude i s přáteli a spolupracovníky. Narozeniny plánuje úspěšná zpěvačka slavit až do zimy. „Vyvrcholením narozeninového klání bude koncert v O2 aréně v Praze 20. ledna,“ říká.

Waldemar Matuška a první profi vystoupení v Liberci

Helena Vondráčková má milé vzpomínky taky na koncertování v Libereckém kraji – třeba při LVT. „Jezdili jsme i do Jablonce na výstavu bižuterie, v Liberci jsem začínala zpívat – tam jsem poprvé stála na profi jevišti s Waldemarem Matuškou, byla jsem tehdy ještě školou povinná a prožila jsem tam strašnou trému, protože to bylo poprvé, co jsem zpívala s nějakým slavným zpěvákem,“ vzpomíná pěnice. Na vystupování v Libereckém kraji vzpomíná ráda. „Prožili jsme tam vždycky hezký chvíle,“ dodává.

A co plánuje mezinárodně nejúspěšnější česká zpěvačka na letošní léto? „Budu částečně na hausbótu a částečně v divadle, protože jsem se upsala muzikálu Muž se železnou maskou, tam hraju královnu Annu Rakouskou,“ uzavírá Vondráčková.

Logo
Spustit audio