Liberec je pro mě startem, odcházelo se mi nelehko, říká Iva Janžurová

19. květen 2018
Koktejl

Známá česká herečka Iva Janžurová slaví narozeniny a Český rozhlas Liberec jí po telefonu popřál vše nejlepší. Svůj herecký um předvedla herečka ve více než dvou stovkách filmů, seriálů a pořadů. Začínala v divadle F. X. Šaldy, později se stala členkou Divadla na Vinohradech a více než dvacet let působila v Národním divadle. Jak vzpomíná na své divadelní začátky v Liberci?

„Nedávno jsem byla v Liberci na akci lidí, kteří zachraňují kino Varšava. Tam jsem zavzpomínala, jak jsem bydlela na Vavřincově vrchu, měla to kousek do divadla,“ říká herečka.

Na dny strávené ve městě pod Ještědem vzpomíná s láskou. „Divadelní sezóna v Liberci pro mě byla úžasná, plná práce, krásných rolí, odcházelo se mi odtud velmi nelehko. Liberec je pro mě samozřejmě startem, nikdy na to nezapomenu a všechny vzpomínky si uchovávám svěží,“ doplňuje Janžurová.

50. Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, Iva Janžurová (Cena prezidenta MFF KV za mimořádný přínos české kinematografii)
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.