Paddy z Kelly Family: Chtěl jsem odejít ze života. Teď jsem šťastný

24. srpen 2017
Koktejl

Je to už dvacet let, kdy na koncertech nejslavnější hudební rodiny na světě, skupiny Kelly Family doslova šílely davy fanoušků, hlavně mladých dívek. Jejich srdce nejvíc hořelo pro tehdy mladičkého, dlouhovlasého Paddyho, který se letos stal hostem letní scény Sedmihorského léta v Českém ráji. Ostříhaný, v pruhovaném tričku stále vypadá jako kluk, i když už mu brzy bude čtyřicet. V rozhovoru s naší reportérkou Ivanou Bernáthovou prozradil, že nadcházející oslava narozenin bude hodně velká party.

„Uspořádám určitě velkou party! Jsem šťastný, že mi bude čtyřicet. My oba se ženou oslavíme osmdesátku, protože jsme stejně staří. Budeme s našimi přáteli a s rodinami. Pro mne je to vlastně zlatý věk,“ uvedla největší hvězda letošního Sedmihorského léta v úvodu rozhovoru. „Když mi bylo dvacet, chtěl jsem změnit celý svět. Ve třiceti jsem ho chtěl změnit už jen půl a ve čtyřiceti chci změnit sebe, protože mám za sebou těžkou životní krizi,“ popisoval zpěvák.

Neměl jsem žádný cíl

„Měl jsem všechno. Peníze, fanoušky, stále jsem koncertoval, ale zjistil jsem třeba, že nemám vůbec žádného kamaráda. Chtěl jsem odejít ze života, protože jsem už neměl žádný cíl. Podařilo se mi to ale překonat díky pobytu v klášteře, díky lásce a skutečným přátelům. Vlastně jsem už ve dvaceti letech překonal krizi středního věku a teď jsem šťastný se svou ženou, ve svém domě, se svou novou kariérou.“

Paddy, jehož jméno je Michael Patrick, se s Kelly Family nerozešel, rád zpívá staré hity jako je An Angel nebo Mama, sám ale teď skládá spolu s ostatními členy své skupiny víc spirituální písně, songy, které mohou pomoct lidem překonat problémy nebo najít své vlastní já, svou identitu.

Ptám se v písničkách, kdo jsem, kdo jsi ty, kdo jsme my. Můžete si říci, že vaše práce je vaše identita. Já si ale myslím, že hlavně skrz lásku, jak matka miluje své dítě, muž ženu a žena muže, jaké přátele máte, určujete obraz toho, jaký skutečně jste. A je to stále aktuální téma.

„Inspiraci hledám u jiných lidí. Ze setkání s nimi, ze životních zkušeností, pozitivních i negativních. Stejně jako Bruce Springsteen, skupina U2 nebo Bob Dylan hledám spirituální rozměry písniček. Teď mám třeba nové album, dal jsem mu název ID – Identita.“

Fanoušci v Českém ráji nosili Paddyho na rukou

Podle Paddyho lidé stále hledají životní hodnoty, své místo ve společnosti. „Koncertuji hodně v západní Evropě, kde je mnoho přistěhovalců a i oni, kteří se někdy těžce sžívají s naší společností, si kladou hodně otázek okolo své víry a identity.“

Na Paddyho v Sedmihorkách netrpělivě čekali fanoušci a fanynky z celé Evropy. Hudebník je se svou skupinou je dokázal rozvášnit tak, že ho sebrali z jeviště a nosili na rukou. Sejdou se pohromadě všichni členové Kelly Family na jednom pódiu? „Kdo ví, možná si všichni najdeme čas a uděláme šou v Praze,“ uzavírá s optimistickým úsměvem Paddy.

autoři: Ivana Bernáthová , Jaroslava Mannová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.