Svatební šaty z igelitových pytlíků: Nesedat, varuje s úsměvem liberecká návrhářka

12. duben 2017

Čtyři stovky igelitových pytlíků, perleťových knoflíků a perliček stačily návrhářce Zuzaně Sobkové z Liberce k výrobě dvou originálních šatů. Jedinou nevýhodou je, že se v nich nedá sednout. Důvod je prostý - spodní část originálních šatů tvoří na dvě stovky nafouknutých svačinových igelitových pytlíků.

„Jsou plné bacilů, protože v době, kdy jsem je nafukovala, tak jsem ležela doma s chřipkou,“ říká s úsměvem nápaditá návrhářka Zuzana Sobková, která se po absolvování Technické univerzity v Liberci, obor textilní návrhář a technolog, rozhodla doplnit si své vzdělání na středním odborném učilišti v oboru krejčová.

Podívejte se módní videopřehlídku svatebních šatů z igelitových pytlíků:

„Z pytlíků se dá udělat úplně všechno, dají se zmačkat, nafouknout, rozstřihnout, nalepit…“ nemůže si Zuzka, na rozdíl od ekologů, své oblíbené igeliťáky vynachválit.

„Dokonce jsem na jedny šaty vymyslela takovou zvláštní ozdobu - pufínky, což jsou papírová kolečka, na kterých jsou nalepené zmačkané igelitové pytlíky,“ dodává Zuzana Sobková, která se ve světě módy určitě neztratí.

Potvrdila to už její minulá kolekce, kterou tvořily šaty, připomínající zaniklé slavné budovy Liberce.

autor: Iveta Kalátová
Spustit audio