Vlastní mýdlo nebo originální šperk si můžete vyrobit na Dni řemesel v Kryštofově Údolí

31. říjen 2016
Koktejl

Líbí se vám řemesla a ruční výrobky, nebo dokonce máte chuť sami něco vyrábět? Zpestřete si podzimní sváteční den 17. listopadu a udělejte si výlet do Kryštofova Údolí. Právě v tamějším Domě řemesel se o sedmnáctém listopadovém dni mezi 9. a 17. hodinou sjedou na Den řemesel řemeslníci z různých koutů Libereckého kraje. Kreativně se „vyřádit“ budou mít možnost všichni příchozí.

„Chtěla bych posluchače pozvat na Den řemesel, který se koná ve čtvrtek 17. listopadu v Kryštofově Údolí v Domě řemesel,“ říká Tereza Michálková, která se o prastarý podstávkový dům stará společně s maminkou.

Interiér Domu řemesel v Kryštofově Údolí

Od parkoviště v centru obce je Dům řemesel co by kamenem dohodil. „Je to 222 kroků od orloje,“ popisuje Michálková a pokračuje: „Bude tu perníkářka, řezbář, paličkovaná krajka, i paní, co vyrábí vizovické pečivo.“

Korálky, svíčky, perníky i voňavá mýdla

Nejdůležitější ale je, že řadu řemesel si příchozí budou moci sami vyzkoušet a odnést si domů hotový výrobek. „Bude tady více dílniček pro příchozí, než je při běžné otevírací době. Lidé si tu budou moct vyrobit vlastní mýdlo, nazdobit svůj vánoční perníček, vymodelovat si kapříka, budou se tu vyrábět svíčky, navlékat korálky a další.“

Řehečské kvarteto okoření staročeskou atmosféru

Pro dobrou náladu a tvořivou atmosféru bude hrát Řehečské kvarteto, chybět nebude ani něco dobrého do žaludku. „Bude otevřená naše stylová stodola, kde si návštěvníci budou moct pochutnat na výborných bramborácích,“ uzavírá Michálková.

Tak nezapomeňte – Den řemesel ve čtvrtek 17. listopadu od 9 do 17 hodin v Domě řemesel v Kryštofově Údolí!

Dům řemesel v Kryštofově Údolí je typickou ukázkou podstávkového domu
autor: Jaroslava Mannová
Spustit audio