Zdeněk Voráč

Zdeněk Voráč - Foto: Miroslav Tichák

Zdeněk VoráčFoto: Miroslav Tichák

hudební redaktor

Mou hlavní prací v Českém rozhlase České Budějovice je odbavování nejposlouchanějšího pořadu jihočeského rozhlasového éteru – Písniček pro radost. Spočívá v každodenním sestavování pořadu z mnoha desítek gratulací od našich posluchačů jejich příbuzným a známým a konečném výběru hudby (dechovky) s přihlédnutím ke konkrétním přáním. 

Má spolupráce s rozhlasem začala v květnu 1999, kdy jsem jako externista převzal po Vojtěchu Prokešovi přípravu a brzy i moderování pořadu Profil. V roce 2003 jsem začal (stále externě) připravovat Písničky pro radost, nastálo jako hudební redaktor jsem zaměstnán od 1. dubna 2004. Předtím jsem pracoval jako učitel (hlavně českého jazyka) na Integrované střední škole obchodní v Českých Budějovicích (září 1992 – červen 2003), velmi krátce jsem působil i na ZŠ Dukelská v Českých Budějovicích (září – prosinec 2003). 

Hudba, především dechová, mě provází od raných dětských let. Vždy jsem tíhnul k bicím. Už ve 12 letech jsem se stal řádným členem dechové hudby Amati Sedlčany. Přes taneční orchestr Variace, taneční orchestr M+M, skupinu Axiom a beatové skupiny Static a Duel jsem se dostal v září 1988 k Baboukům, s nimiž bubnuji a zpívám dosud. Spolupracuji též s Velkým dechovým orchestrem města České Budějovice a s Třeboňským lázeňským symfonickým orchestrem. Příležitostně hudbu i tvořím, především úpravy lidových písní, ale nějaká vlastní tvorba už se také najde. Jinak miluji hlavně tzv. vážnou hudbu, ale nevyhýbám se ani lehčím žánrům (pokud se v nich najde „hlava i pata“). Další mou velkou zálibou je cestování, hlavně po přírodních krásách celého světa. 

E-mail: Zdenek.Vorac@cb.rozhlas.cz

Zákulisí Českého rozhlasu

Z rozhlasu

Český rozhlas Plus vysílá z nových studií i full HD videa

V den 94. narozenin Českého rozhlasu začal Plus vysílat z nových modernizovaných studií. Posluchači...

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace