Za mikrofonem jsem už od roku 1992, je to už hodně dlouho! V Českém rozhlase jsem začínala v roce 1999, kdy jsem byla zpravodajkou pro bývalé okresy Jihlava, Třebíč a Žďár nad Sázavou pro Český rozhlas Brno. Po vzniku stanice na Vysočině jsem se vrátila jako moderátorka - průvodkyně dopoledním Tandemem. Po nějaké době mě odvolaly mateřské povinnosti, stihla jsem dvě děti k mému prvnímu.
Rádio byl můj sen už od druhé třídy základní školy. Vždycky jsem ho poslouchala a vždycky jsem chtěla být jeho součástí. Nikdy jsem ani na chvilku nepřipustila, že budu v životě dělat něco jiného a pořád a všude ho poslouchám. Původně jsem ale vystudovala jazyky (angličtinu, francouzštinu, právě se učím další, španělštinu) a doma občas překládám nebo opravuji různé texty a knížky. Stíhám ale i chodit na koncerty, do divadla, fotit, číst a cvičit.
Všechny články
-
Oblečení po čtyřech generacích z Dašovského mlýna se dochovalo na půdě
Předkové Marty Mastné, majitelky Dašovského mlýna, pocházeli ze Štěměch. V 19. století se vydali na cesty za službou. Jejich potomci se pak na Třebíčsko vrátili.
-
Perníkový závin
Dobré věci k jídlu v sobě mívají někdy rafinované kombinace chutí, a jindy zase úplně jednoduché a vlastně očekávané – třeba jako jablka a skořice v klasickém štrůdlu.
-
Chleba ve vajíčku
Není nad čerstvý chleba! Ale když se nesní, a my nemáme komu starší kousky dát třeba pro králíky, přemýšlíme co s ním.
-
Předkrm z lososa
Má krásnou výraznou barvu, která se po něm dokonce jmenuje – lososová, je plný živin, a látek, které potřebujeme, především omega nenasycených mastných kyselin.
-
Jemná krása exotických i českých orchidejí rozkvetla na zámku ve Světlé nad Sázavou
Na výstavě orchidejí na zámku ve Světlé nad Sázavou najdeme exotické květiny v kombinaci s ovocem, nebo v kalhotách vysypaných hlínou.
-
Steak z krkovice na zelenině
Steak, to je lákadlo pro všechny milovníky masa. I když si většina z nás představí zřejmě kus hovězího, tak steaky se dělají i z vepřového a kuřecího masa.
-
Koláč s tvarohem
Na koláčích z litého těsta na plech je skvělá rychlost a snadnost přípravy. Když je recept hrnkový, nepotřebujeme ani váhu a většinu ingrediencí máme většinou běžně doma.
-
Kovárna na samotě v lesích u Klátovce byla vždy inspirací pro mladé kováře
Když Alfred Habermann, nejstarší z rodu uměleckých kovářů, kupoval v 70. letech budovu na samotě u Klátovce na Jihlavsku, možná netušil, že bude zázemím pro další generace.
-
Smažený kuskus s vejci
Kdo si občas dáte nějakou tu rychlovku z asijské kuchyně, možná znáte smaženou rýži s vejci a zeleninou. Inspiroval se jí barista a amatérský kuchař Tadeáš Stránecký.
-
Hrajeme proto, aby se lidi bavili, říkají ochotníci z Křídel. Jedno představení vždy věnují hospicu
Tradici dlouhou přes tři generace mají ochotníci Křídla. Letos se hraje prvorepubliková veselohra „Když služebnictvo stávkuje“.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »