Měla mít tolik milenců, co písniček. Příběhy slavných: Ljuba Hermanová

17. únor 2017

Hrají Renata Drösslerová a Jan Potměšil.

Ljuba Hermanová opravdu dokázala žít. Mužů v jejím životem bylo možná stejně jako písniček, které během 60leté kariéry nazpívala. Vdaná byla hned čtyřikrát. V dlouhém výčtu obdivovatelů, se kterými „něco měla“, byli i Voskovec a Werich. Ježek prý přímo pro ni napsal hit Život je jen náhoda. Ale to samé tvrdila i Hana Vítová.

Působila uměle

Snad právě kvůli svému neutuchajícímu zájmu o mladíky měla i na konci kariéry pořád obrovskou energii. Ještě v 80 ukazovala svou pružnost a „nejkrásnější nohy v Praze“ nejen v televizi. Děti neměla. Zato diváky. Jen kvůli nim prý podstoupila i množství plastických operací. A to ji vychovávali přísně katolicky.

Ve filmu působila uměle. Ale to spíš kvůli prvorepublikovému herectví. Ve společnosti byla vždy za dámu, nejlíp se sklenicí šampaňského. To údajně měla i v nemocnici pár dní před smrtí. Taky se tvrdí, že si nechala „omladit“ rodný list. Ve své autobiografii to ale razantně popírala.

V manželovi našla prý i syna

Poprvé si vzala boxerskou hvězdu Edy Hrabáka. Svatbu měli jako v Hollywoodu. Kariéru dělala v Osvobozeném, Semaforu, Zábradlí odmítla, ale Havel pro ni stejně napsal veleúspěšný recitál. Za (mladším) milencem utekla z Prahy do Brna. Ten ale spáchal sebevraždu. Do Prahy se pak vracela za jiným.

O 30 let mladší Karel Žídek se stal jejím čtvrtým manželem. Našla v něm prý nejen partnera, ale i syna. Nakonec ale ani to nevydrželo. Opustil jí kvůli mladší. Jí bylo tehdy 70. Zemřela v 83 letech. Ale možná jí bylo víc…

Ljuba Hermanová-1993
autoři: lup , Jana Soprová
Spustit audio