28. července s Meteorem do nitra mozku

29. červen 2017

Jak funguje váš mozek? Jste rychlejší nebo pomalejší než většina populace? Vyzkoušejte si to!

Nejlepší cesou, jak bezpečně podstoupit experimeny, které Vám o fungování vlastního těla prozradí více, je vydat se s námi na Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Hradci Králové. Pod dohledem zkušeného neurovědce doc. Jana Kremláčka si vyzkoušíte, co Vaše tělo umí. Podíváte se na vyšetřovací metody nejen z pacientského lůžka a zjistíte, jak někdo třetí může posoudit kvalitu Vašeho vidění prostřednictvím záznamu elektrické aktivity mozku a rozeznat možné onemocnění zraku nebo mozku.

Místo konání

Tato (v pořadí už čtvrtá) veřejně přístupná letní popularizační akce Meteoru se tentokrát koná v Hradci Králové, kde na adrese Šimkova 870/13 sídlí tamní Lékařská fakulta Univerzity Karlovy. Před fakultou Vás budou čekat organizátoři, kteří Vás budou informovat o průběhu exkurze a doprovodí Vás na cestě do laboratoře. Akce začíná ve 14:00 a končí v 17:00. Soutěžící ve Velké letní soutěži Meteoru na místě obdrží čtvrtou indicii, kterou v soutěži nelze získat jiným způsobem.


Zobrazit místo Velká letní soutěž Meteoru na větší mapě



Městská hromadná doprava

Pokud do Hradce Králové přijedete VLAKEM, na místo se nejlépe dostanete trolejbusem č. 2, 6, 7, nebo autobusy číslo: 11, 17.

Přijedete-li AUTOBUSEM, pak lze jet městskými linkami č. 33 a 11. V obou případech je cílovou stanicí je zastávka Magistrát města, z níž je to k cíli cca 200 m.

autor: Marek Janáč
Spustit audio