Hlasujte do 30. října! Fotografie čápů – Cena posluchačů Meteoru

3. říjen 2014

Startujeme hlasování o nejlepší fotografii čápů! Vyberte fotografii, která vás nejvíce zaujme.

V rámci mezinárodního sčítání čápů uspořádala Česká společnost ornitologická (ČSO) fotografickou soutěž s uzávěrkou 15. července 2014. Porota vybrala vítězné snímky a rozdala ceny, až na jednu: Cenu posluchačů Meteoru (kvalitní zrcadlový fotoaparát). O té bude rozhodnuto v internetovém hlasování.

Jak hlasovat?

Hlasování je možné bez registrace. Hlasovat můžete od 4. do 30. října 2014. Výsledky budou zveřejněny 4. listopadu. Dát svůj hlas můžete libovolnému počtu fotografií. Z každého počítače je ale možné hlasovat pro danou fotografii jen jednou. Ve fotogalerii je 58 snímků.

HLASUJTE ZDE

Výstava

Do soutěže ČSO přišly stovky snímků. Všech 58 fotografií, které se probojovaly do finále, si budete moci ve vysokém rozlišení prohlédnout na výstavě v Českém rozhlase, Vinohradská 12 ve dnech od 4. do 16. listopadu 2014 vždy ve čtvrtky a neděle od 15 do 20 hod.

Vernisáž

Slavnostní vernisáž proběhne v pondělí 4. listopadu 2014 v 17 hodin. Na vernisáži ČSO zveřejní výsledky letošního sčítání čápů v České republice a bude předána Cena posluchačů Meteoru.

Čápi v Meteoru

Sčítání čápů podpořil Meteor 14dílným seriálem Čáp Venda vypráví, v hlavní roli s Jiřím Lábusem, který se vysílal od března do září 2014. Zážitky z čápova života komentoval ornitolog Zdeněk Vermouzek. Od srpna 2014 sleduje Meteor každý týden české čápy s vysílačkami na jejich pouti do Afriky.

autor: Petr Sobotka
Spustit audio