Kurz pozitivního myšlení

31. srpen 2015

Beatrix Křížová

Minutová hra napsaná a natočená v rámci rozhlasové dílny na festivalu Šrámkova Sobotka

(starší muž v koupelně, prohlíží si sám sebe v zrcadle)

Muž: Karle, jsi prostě kus. U žen máš velké úspěchy, protože tvému uhrančivému pohledu prostě žádná neodolá. Dokonale upravené vlasy, vousy a nehty. A ta atletická postava - i Adonis by ti, Karle, záviděl! I Adonis! Široká ramena, pevné vyrýsované břicho a statné nohy - jsi prostě neodolatelný, Kájo. Jsi jako Marlon Brando, Mel Gibson a Superman dohromady. Zasloužíš si šťastný život.

Žena: (klepe na koupelnové dveře, naštvaně) Karle, co děláš v tý koupelně tak dlouho? Já se taky potřebuju připravit, abychom ten koncert vůbec stihli.

Muž: (jakoby nevnímá a pokračuje v započatém monologu) Všechny problémy se vyřeší... jen asertivně... jen asertivně.. máš hodně peněz, krásnou a milou manželku a vedeš spokojený život... jsi skvělý milenec a superúspěšný manažer s vysokým sebevědomím a maximálním pracovním výkonem. Jsi osobitý a tvá kreativita dokáže nejlepším způsobem motivovat ostatní. Stravuješ se výhradně zdravě a tvůj život je plný blahobytu. Celý svět ti leží u nohou. Každou situaci dokážeš využít ve svůj prospěch. Velký muž. Boss, lídr, kouč…

Žena: Karle, co to tam pořád meleš?

Natáčení minutové hry Kurz pozitivního myšlení

Muž: Pozitivní myšlení, mám právě kurz pozitivního myšlení.

Dveře se otevřou.

Žena: Kdybys radši vynes odpadky! Vyžehlila jsem ti sako, ale do toho se, koukám, už ani nevejdeš…Tak aspoň zastrč to břicho!

Muž: (rezignovaně) Ano, Emilko.


Osoby a obsazení:
Muž: Libor Vacek
Žena: Dagmar Vacková

Autorka: Beatrix Křížová
Režie: Aleš Vrzák
Dramaturgie: Kateřina Rathouská
Zvukový mistr: Ladislav Železný
Zvuková a hudební spolupráce: Ladislav Železný


>> Zpět na hlasování

autor: Beatrix Křížová
Spustit audio